fbpx
16.6 C
Kecskemét
2024. március 28., csütörtök

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

Több kecskeméti középiskolát is összeköltöztethetnek a fűtési szezon idejére

- Advertisement -

Az energiamegtakarításra törekedve több kecskeméti középiskolát is összeköltöztethetnek a fűtési szezon idejére. Szülőktől kaptunk először arról hírt, hogy a Széchenyi István és a Szent-Györgyi Albert Technikumokat vonnák össze, ahol A és B hét felosztásban délelőtti és délutáni oktatást vezethetnek be. Összeköltöztetnék a volt ÁFEOSZ, ma Gróf Károlyi Sándor és a Kada Elek iskolákat, a Gáspár Andrásba pedig bevonnák a Tiszakécskei Kiss Bálint Szakképző Iskolát. És szó van arról is, hogy költözhet ideiglenesen a Fazekas István Szakiskola is.

Részleteket nem ismernek a szülők és a diákok, hivatalos értesítőt nem kaptak még az átszervezésről, ahogy egyelőre arról sem tudnak, hogy tartanak-e majd szülői értekezleteket. Több iskolából megerősítették viszont azt, hogy vizsgálják az összeköltöztetés lehetőségeit és erről a következő napokban értesíthetik a tanárokat, mert lesznek iskolák, akik költöznek városon belül, vagy másik városba.

Győrben a tanárok többségének az energiamegtakarító szigorításokat tegnap jelentették be. A Győri Szakképzési Centrumhoz tartozó tizennyolc győri és mosonmagyaróvári középiskolában spórolás céljából 18 fokra állítanák a mérőórát, a kollégiumokban nem maradhat diák hétvégére, és több győri tanintézményt a jövő hónap közepén összeköltöztetnek, azért, mert egy időre bezárnak néhány iskolát, írta a telex.hu. Debrecenben nyolc iskolát vonnak össze a Debreceni Szakképzési Centrum költöztető átszervezésében. Az eredeti tervek szerint már hétfőn megváltozott helyen kellett volna kezdődni az oktatásnak, de megannyi szülői tiltakozás és pedagógusi felszólalás hatására, illetve vélhetően a rövid bevezetési határidő miatti szervezetlenség okán október 17-re halasztották az összeköltöztetést, számolt be a debreciner.hu.

Kerestük telefonon a kecskeméti intézkedések tervéről szóló hírek kapcsán a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatóját, de a kérdéseinkre nem kívánt válaszolni. A Széchenyi István Technikum igazgatója a főigazgatóhoz irányított bennünket, illetve kerestük a Szent-Györgyi Albert Technikum igazgatóját, Dr. Papp Lászlót, aki a Fidesz önkormányzati képviselője is, de választ nem kaptunk.

Hasonló cikkünk:  A teherautók egyelőre eltűntek, kérdés, megjavítják-e a rongált utakat Katonatelepen

Jöhetnek a 35 perces órák

A közösségi oldalakon szóba került a város egyik legnagyobb középiskolájának, a Kandó Kálmán Technikumnak más helyi iskolával való összeköltöztetése. Információink szerint nem tervezik az iskolát másikkal összevonni a nagy diáklétszámra tekintettel, de a spórolás rájuk is kötelező lesz.

A pedagógusokat arról értesítették, hogy az iskolai hőmérséklet nem lehet 18 Celsius foknál kevesebb. Nem ez az egyetlen energiamegtakarító szigorítás, amit be kell tartani. A Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja Leviczky Cirill, aki a Fidesz önkormányzati képviselője, más szigorító szabályokat is előírt az iskola számára. Általános szabály a takarékoskodás, ezért le kell kapcsolni a lámpákat és ki kell kapcsolni a gépeket, ha azok nincsenek használatban.

A fűtött termek számának csökkentése érdekében pedig lezárják a Kandó iskola M épületét, ezért lesznek osztályok, akiknek később kezdődik az oktatás, hogy elférjenek a főépületben. Minimum 35 perces foglalkozások lesznek 5 perc szünettel, annak érdekében, hogy előbb le lehessen állítani a fűtést. A tanműhelyekben 12 órakor le kell majd zárni a fűtést és szombaton nem lehet fűteni. A felnőttképzésben a délutáni elméletet online is meg lehet tartani. A változások várhatóan október 15-től lépnek életbe.

Előírták az iskolák számára azt is, hogy a tanítás nélküli munkanapokat a téli szünet köré kell tenni, december 17 és január 8 közé, ami azt jelenti, hogy a kormány mai bejelentése értelmében három hetes téli szünet lesz az oktatási intézményekben. Mindezen felül az iskolaigazgatók helyzetét az is nehezíti, hogy október 31-ig teljes beszerzési tilalmat rendeltek el, ezért mindenféle anyaggal takarékoskodniuk kell az iskoláknak.

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...