fbpx

FRISS HÍREK

Gólzáporos döntetlen a Kisvárda ellen

- Advertisement -

Tegnap este a Széktói stadionban fogadta a Kecskeméti TE csapata a Kisvárda gárdáját az OTP Bank Liga 11. fordulójának nyitómérkőzésén. Az izgalmas, szép jelenetekben bővelkedő, küzdelmes találkozó 3-3-as döntetlennel zárult úgy, hogy a liláknak háromszor is sikerült egyenlíteniük. Ezzel a döntetlennel a KTE maradt a Ferencváros mögött a 2. helyen, és 5-5 győzelem és döntetlen mellett mindössze 1 vereséggel zárta a bajnokság első szakaszát.

Kecskeméti TE – Kisvárda Master Good 3–3 (1–1)

Kecskemét, 2108 néző, Vezette: Káprály Mihály (Horváth Zoltán, Medovarszki János)

KTE: Varga B. – Nagy K. (Sági 84.), Szabó A., Belényesi, Szalai G., Zeke – Vágó, Szuhodovszki (Djuranovics 84.), Katona B. – Banó-Szabó (Rijáskó 94.), Tóth B. (Szabó L. 66.). Vezetőedző: Szabó István

Kisvárda: Hindrich – Hej, Kovacic, Kravcsenko, Matheus – Asani (Vida 71.), Melnyik (Ötvös 71.), Karabelyov (Vranjanin 91.), Makowski – Mesanovic (Ilievszki 91.), Camaj (Navrátil 77.). Vezetőedző: Török László

Gól: Nagy K. (37. – büntetőből), Katona B. (57.), Djuranovics (87.) ill. Varga B. (17. – öngól), Camaj (52.), Ötvös (81.)

Sárga lap: Zeke (22.)

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a vezetőedzőket kérdeztük.

Kecsup: Egy hármas vereségi sorozat után a Vasas ellen sikerült győzniük, de közben volt egy lemondás, illetve Révész Attilának a visszatérése a szakmai munkába és az öltözőbe. Ilyen sokat jelentett ez, mert azóta a Kisvárda teljesen már hozzáállással és más minőségben focizik.

Török László: Az Újpest mérkőzés után tényleg egy-két napig sok mindent átbeszéltünk, sok területet érintettünk, ami a csapat háza táján, a csapaton belül történt. Nyilvánvaló, hogy vannak olyan belső dolgok, amiket kifelé nem mondunk, de az is jelentett változást, hogy egyénileg minden játékossal elbeszélgetett Révész Attila sportigazgatónk. Természetesen megbeszéltük a közös problémákat, ami az ő területét érintette, azt hatékonyan érvényesítette a játékosok felé és őszintén elmondta, hogy mindenkitől mit várunk el. Ezt gyorsan le kellett zárnunk, mert három vereség után mindenki olyan felfokozott állapotban volt a Vasas mérkőzés előtt, hogy mindegy milyen játékkal, de győzzünk. Amilyen a sors, mi Újpesten rúgtunk egy öngólt, a Vasas elleni mérkőzést meg úgy kezdtük, hogy rúgattunk egy öngólt. Nálunk már minden rendeződött, már nem foglalkozunk azzal, hogy mi történt az Újpest meccs után. Előre kell tekintenünk és a következő szakaszban is eredményes játékot kell produkálnunk.

Hasonló cikkünk:  Ultramaratont teljesített a nyárlőrinci jegyespár (galériával)

Kecsup: Lement a bajnokság első köre, mennyire elégedettek az eddigi teljesítménnyel?

Török László: A következő szakaszban eredményesebbet kell produkálni, mert ez a mai döntetlen fáj. Nyilvánvaló, hogy nem vagyunk azért elégedetlenek, mert idegenben, Kecskeméten rúgtunk három gólt, egy olyan csapat ellen, amely nagyon masszív védekezést tud nyújtani. Ha ez meglett volna, akkor mindenre megadtuk volna a választ, nem lógatjuk a fejünket, menni kell tovább.

Kecsup: A csapat mentális erejét mutatja az, hogy háromszor sikerült egyenlíteni és a végén a győzelemért támadhattak. Mit gondolsz, ez a pont felér egy győzelemmel?

Szabó István: Nem, mert ezért egy pontot adnak, de azt tudom mondani, hogy az egyik szemem sír, a másik nevet, mert rúgtunk három gólt. 17 gólnál járunk most, vannak, akik azt mondják, hogy antifutball az, amit játszunk, de 11 mérkőzésen csak szereztünk 17 gólt. Eddig hátul nagyon jól zártunk, nagyon fegyelmezettek voltunk, ez ma nem sikerült, de látni kell, hogy mind magyar, mind nemzetközi szinten egy jó csapat ellen játszottunk, akik előrébb tartanak a csapatépítésben, mint mi. De hozzáadtuk a szenvedélyt, mentális téren biztosan felvesszük a versenyt mindenkivel. Egyéni hibák esetén nem szoktam a játékosokat bántani, Szuhodovszki Somának is azt mondtam, hogy te egy nagyon jó középpályás vagy, és egy középpályásnak kutya kötelessége játszani és ő futballozni akart, jó úton jár. Örülök neki, hogy ezek is mi vagyunk, háromszor felálltunk, amely nem olyan könnyű.

Kecsup: Djuranovics remekül állt be és végre megszerezte első gólját a bajnokságban. A gólöröménél is látszódott, hogy talán most ezzel megtört a görcsössége és átszakadt benne egy gát. Te is úgy érzed, hogy ez a gólja a csapatnak és neki is nagy örömet okozott?

Szabó István: Nekem is nagy örömet okozott, természetesen a csapatnak és neki is. A csapat nagyságát mutatja az is, hogy Djuro góljánál nagyon nagy taps volt, próbáljuk segíteni. Nem könnyű egy idegen országban, egy idegen kultúrában, a játékstílusa is különbözik, de küzd, hajt, remek az edzésmunkája. Technikailag nehéz megoldás volt a gólja, de pont így szokott átszakadni egy gát, személy szerint ő ezt megélte. Jó volt látni az örömét és a játékostársakét is, mert nálunk fontos az, hogy a másik sikerének is tudunk örülni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...