fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Kortárs rajznaplók és vázlatok ösztönzik alkotásra a közönséget – Sketchbook kiállítás egy belvárosi lakásban

- Advertisement -

Sketchbook kiállítás nyílt szeptember 23-án. A Lestár tér 1. szám alatti független lakásgalériában 10 művész rajznaplóját nézhetjük meg.

“Mi az a sketchbook?”

Tette fel a kérdést Kneipp Virág galériatulajdonos, amikor megnyitotta az otthonában rendezett kiállítást. A fogalmat nem csak az idősebb generáció számára kellett bemutatni, hiszen ritkán gondolunk a rajzos és vázlatos naplóra úgy, mint kiállításra méltó alkotás. Ez különösen akkor szokatlan, ha nem egy elhunyt, világhírű művész munkáiról van szó.

“A sketchbook az a szabadság, amit az üres lap adhat. Az egyetlen tényező, ami meghatározza, maga az alkotó. Az itt kiállított füzetek az alkotói szabadságról mesélnek, és a bátorságról, hogy ezek a művészek elénk tárják a személyes emlékeiket és kísérleteiket.”

Kneipp Virág megkérte a közönséget, hogy engedjék el a személyes elvárásokat és hagyjanak nyomot a vendégkönyvben olyan szabadon, ahogy azt a sokoldalú rajznaplókban látták.

Ez nem volt nehéz miután a vendégek elmélyültek 10 inspiráló sketchbook egyedi világában. A kiállítók között van 18 éves lány, aki papírszemétből kötött saját füzetet,  kiberpunk rajongó grafikus, lowbrow művész, 8 gyermekes édesanya, és saját titkosírást alkalmazó illusztrátor is. Közülük 6-an tudtak eljönni személyesen is a megnyitóra.

Hasonló cikkünk:  Sztrájkbizottság alakult a kecskeméti Mercedes-gyárban

A kiállítók:Horváth Zsófi, Radics JakabSzabó EszterAdorján DávidAdorján DorkaSomodi TiborVarga FlóraBolya BorsFöldesné IliRadics Kamilla

(A nevekre kattintva elérjük az alkotói oldalakat.)

5 alkotó Kecskeméten tevékenykedik és 5 az ország különböző pontjairól hozta el a füzetét. Rajzaikat, margóra írt jegyzeteiket és szabad vázlataikat október 7-ig lehet megtekinteni a Lestár tér 1. szám alatt. Több részletet az esemény Facebook oldalán találunk, a fiatal galériatuladonosok elérhetőségével együtt. Kneipp Virág és Radics Jakab szobagalériája előzetes egyeztetéssel látogatható az esti órákban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...