fbpx

FRISS HÍREK

Élőláncos diákok: Megyünk tovább, megszervezzük magunkat

- Advertisement -

Pénteken élőláncot alkottak diákok, pepagógusok, szülők, aki szerint az oktatási rendszer jelentős reformokra szorul. Olyan célokért álltak ki Kecskemét főterére (is), mint például egy oktatási minisztérium felállítása, korszerű alaptanterv, óraszám csökkentés, szabad tankönyvválasztás, valódi sztrájkjog és bérrendezés. Egy olyan oktatásért küzdenek a szervezők és támogatók, amely jobb a diákoknak és jobb a pedagógusoknak is.

A KecsUP élőben számolt be az élőláncról. Megmutattuk, hogy a volt zsinagógától a nagytemplomig álltak sort. Többen olyan táblákat tartottak, amelyeken az imént sorolt célok voltak olvashatók. A szervező Pala Mozgalom aktivistája hírportálunknak az esemény után azt mondta, hogy összesen 400-an fordultak meg az élőláncon, egyszerre a legtöbben 350-en voltak.

Mennek tovább, erősödni akarnak

Sikeres volt az akció és egyáltalán nem az volt a célunk, amit sokan állítanak, hogy magunkat mutogassuk. A céljaink világosak. Azokért álltunk ki Kecskeméten is. És még másik 45 városban. A fővárosban például 10 km hosszú sort álltak. Hisszük, hogy ilyen és hasonló akciókkal sikeresen fel tudjuk hívni a figyelmet azokra a problémákra, amelyeket egy jobb oktatásért meg kell oldani – nyilatkozta a KecsUP-nak az egyik szervező.

Hasonló cikkünk:  Új út oldaná meg, hogy a homokbánya teherautó-forgalma elkerülje a katonatelepi utcákat

Az élőláncot szervező diákoktól megtudtuk, hogy több iskolából is támogatták őket diákok és tanárok egyaránt. Míg voltak iskolák, amelyek elzárkóztak. A szervezők szerint bár szép számmal vettek részt a kecskeméti megmozduláson, talán többen lehettek volna, ha a szülői igazolások nem fogytak volna el a korábbi diáktüntetések miatt. És most nehéz is volt olyan időpontot találni, hogy minden diák ráérjen. Hiszen a szakképző iskolákban már délelőtt és délután is van tanítás. Elmondták még, hogy a tanárok nyíltan nem buzdíthatják a diákokat, hogy legyenek ott ilyen eseményeken, de azért több helyen is megtalálták ennek az óvatos módját, hiszen sok kecskeméti pedagógus egyetért a követelésekkel.

Azt is elmondták a szervezők, hogy Pest-megyei mintára szeretnék létrehozni a Pala Mozgalmon belül az Egységes Diákfront Bács megyei csapatát. Ezen dolgoznak most éppen, és azon is, hogy a jövőben (talán már decemberben) hasonló megmozdulások, talán már tüntetések is legyenek Kecskemétet és a megyében egy a jelenleginél jobb oktatás érdekében.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...