fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Kövér Kecskeméten ellenzékiekről: Reggelire megennénk őket

- Advertisement -

A nemzeti konzultációnak becézett kormányzati kampányt népszerűsítette Kecskeméten tegnap délután Kövér László, az Országgyűlés elnöke az egyetemi campuson. Nem egész telt ház fogadta, voltak még bőven szabad helyek. A padsorokban ott ült Kecskemét polgármestere, alpolgármesterei, fideszes önkormányzati képviselők, önkormányzati cégvezetők, ismert fideszes közéleti szereplők.

Lassan, messziről indított

Kövér László messziről indított. A rendszerváltás előtti időkkel kezdte, a Fidesz megalakulásának idejére ugrott vissza az előadásában. Aztán ahogyan kezdett bemelegedni, már jöttek a jól ismert frázisok. Mondta is, hogy kapott sorvezetőt az előadáshoz. Ez bizonyára minden hasonló eseményen így van, hogy véletlenül se feledkezzenek meg a beszélő kormánypártiak fontosnak gondolt üzenetekről.

Így aztán megtudtuk, amit már egy ideje visszhangzik a kormánypárti oldal és sajtója.

  • Az energiaárak a brüsszeli szankciók miatt magasak
  • Brüsszel átvert minket
  • A magyar kormány megvédi az embereket

Közben ezeket bizonyítva diavetítés folyt Kövér László mögött. Táblázatok, idézetek, kormányzati cselekvések. Ezekből újból tájékozódhatott a közönég az élelmiszerárstopról, az üzemagyagárstopról, a kamatstopról, és arról, hogy a kormány megvédte a rezsicsökkentést.

A végére erősített: terítéken az ellenzék

Kövér László az előadás elején és közepén nem sziporkázott. De a végére majdnem hozta a formáját, bár attól még mindig kissé távol maradt. Azért az ellenzékre fordított néhány percben már tapintható volt az ellenszenv. A felvezetésben arról kezdett el beszélni, hogy kinek jó ez a háború, amelyet Oroszország vív Ukrajnában, amely kapcsán elítélte az orosz agressziót egy mondatban. Szóval a fideszes országjárásra készített kivetítés szerint a háború jó:

  • Biden „elvtársnak”
  • A kínai elnök „úrnak”
  • „Gyuri bácsinak” és fiának (Sorosék – a szerk.)

Majd itt jött a „dollárbaloldal” felemlegetése. Fotókon: Gyurcsány, Karácsony, Dobrev és Márki-Zay.

Ezek senkik. ezeket reggelire megennénk, ha lenne hozzá gusztusunk.

Mutatott a fotón látható politikusokra Kövér László. Szerinte azért is sikerült negyedszer kétharmadot szereznie a kormánypártoknak, mert a választók minősítették az ellenzéket is. Csak azért beszélt róluk a házelnök, mert demokráciában még „ezek is” hatalomra juthatnak.

Ők fizetett ügynökei annak a globális hatalomnak, amely éppen emberek millióinak, milliárdjainak jövőjével, sorsával szórakozik.

Hangoztatta. Nekik nincs saját véleményük, egy értelmes gondolatot nem sikerült még kipréselniük magukból. Az ellenzék nem érdemli meg, hogy egy ilyen fórumon foglalkozzanak vele, de mégis kell róla beszélni, mert az a hatalom, amellyel harcot vív a kormány, az csakis az ellenzékieken keresztül tud érvényesülni. Példaként hozta, hogy az amerikai nagykövet hiába „arcátlan”, csak „be van zárva a Szabadság téri erődjébe”. Ha nem lennének Dobrevek, ha nem lenne Helsinki Bizottság és a Transparency International, akkor vajon kin keresztül érvényesítené álláspontját az egyesült államok? – tette fel a kérdést.

Ők mind szankciópártiak. Nem azért mert ez a meggyőződésük. Nekik nincs meggyőződésük. Ők mindig azt mondják, amit a megrendelőik előírnak számukra.

Így fejezte be az ellenzékre szánt részt a mondandójában Kövér László. Ezek után már csak az maradt hátra, hogy felhívta a teremben ülők figyelmét, hogy beszéljenek ismerősökkel, hogy töltsék ki a nemzeti konzultációt. Mondván, hogy a magyar kormány az egyetlen, amely megkérdezni a lakosságot, hogy mit gondolnak fontos kérdésekről. (Azokban a kérdésekben, amelyekben várhatóan egyezik a kormány véleménye a lakosság vagy jobban mondva a kitöltők véleményével. így például nem volt arról konzultáció, hogy emelkedjen-e a rezsi családok ezrei számára – a szerk.)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...