fbpx
12.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Bodrozsán Alexandra képviselőségét nem befolyásolja a pártváltása

- Advertisement -

Fekete Gábor fideszes frakcióvezető, miután gyurcsányozott egy jókorát napirend előtt és felemlegette Bodrozsán Alexandra pártváltását (Momentumból a DK-ba lépett), tudni akarta, hogy maradhat-e képviselő. Hozzátéve, hogy a Momentum szavazók be lettek csapva, hiszen most megszűnt a képviseletük a közgyűlésben.

Hogy mi szükség volt erre a kérdésre, ki tudja, hiszen Fekete Gábor jogász ember, minden bizonnyal tudhatja, hogy egyéni képviselő akkor is maradhat székében, ha közben megszűnik a pártja, kilép onnan, vagy kizárják onnan. Annál is inkább meglepő volt a kérdése, hiszen Bodrozsán Alexandrát nem a Momentum indította el az önkormányzati válaztáson, hanem a Szövetség a Hírös Városért Egyesület, amelynek tagja Bodrozsán Alexandra, és amely a mai napig létezik. Mindenesetre Fekete Gábor a jegyzőtől kért felvilágosítást.

Hasonló cikkünk:  Közlekedő Tömeg: megdrágul a vonaton kerékpárral ingázók utazása az új tarifarendszerrel

Temesvári Péter elmondta, hogy egyéni képviselőknél nincs kötött mandátum. Vagyis teljesen mindegy, hogy közben változott-e egy képviselő párttagsága, ez nincs kihatással egyéni mandátumára. Vagyis, Bodrozsán Alexandra mindaddig törvényesen ül képviselői székében, amíg le nem mond vagy olyan körülmény nem merül fel, ami miatt székétől meg kell válnia.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...