fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Bodrozsán Alexandra képviselőségét nem befolyásolja a pártváltása

- Advertisement -

Fekete Gábor fideszes frakcióvezető, miután gyurcsányozott egy jókorát napirend előtt és felemlegette Bodrozsán Alexandra pártváltását (Momentumból a DK-ba lépett), tudni akarta, hogy maradhat-e képviselő. Hozzátéve, hogy a Momentum szavazók be lettek csapva, hiszen most megszűnt a képviseletük a közgyűlésben.

Hogy mi szükség volt erre a kérdésre, ki tudja, hiszen Fekete Gábor jogász ember, minden bizonnyal tudhatja, hogy egyéni képviselő akkor is maradhat székében, ha közben megszűnik a pártja, kilép onnan, vagy kizárják onnan. Annál is inkább meglepő volt a kérdése, hiszen Bodrozsán Alexandrát nem a Momentum indította el az önkormányzati válaztáson, hanem a Szövetség a Hírös Városért Egyesület, amelynek tagja Bodrozsán Alexandra, és amely a mai napig létezik. Mindenesetre Fekete Gábor a jegyzőtől kért felvilágosítást.

Hasonló cikkünk:  Öt ok, amiért ez itt nem egy Novák Katalin nagyinterjú

Temesvári Péter elmondta, hogy egyéni képviselőknél nincs kötött mandátum. Vagyis teljesen mindegy, hogy közben változott-e egy képviselő párttagsága, ez nincs kihatással egyéni mandátumára. Vagyis, Bodrozsán Alexandra mindaddig törvényesen ül képviselői székében, amíg le nem mond vagy olyan körülmény nem merül fel, ami miatt székétől meg kell válnia.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...