fbpx
6.4 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Kiakadt a szlovák külügyminiszter Szijjártó Péterre

Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter bevallása szerint igencsak felszökött a vérnyomása amikor megtudta, hogy Szijjártó Péter Robert Fico volt szlovák miniszterelnökkel találkozott, a „nemzeti érdekek” érvényesítése céljából.

Ők ha látogatóba mennek, akkor nem az ellenzék képviselőivel találkoznak, ennek ellenére mindezt lenyelték volna, de még közös sajtótájékoztatót is tartottak – közölte újságírói kérdésre a szlovák külügyminiszter. Robert Fico szerinte még csak nem is az ellenzék vezető erejét képezi:

„Egy olyan emberről van szó, akinek nulla gerince van, aki kommunistaként deklarálta magát, aztán bérmálkozott katolikusként, mondhatni térden állva könyörög a fogadtatásért a Fehér Házban, majd harcol az amerikai támaszpontok ellen, Európa magva akar lenni, aztán harcol Brüsszel ellen” – mondta Káčer.

Nem tudja megérteni, hogy ha az Orbán-kormány jószomszédi kapcsolatokra törekszik, akkor mi értelme az ilyen gesztusoknak. A szlovák külügyminiszter szerint ez egy szomorú kép.

reggel meg kellett innia egy gint és el kellett számolnia tízig, mielőtt először reagált volna erre a történetre

tette hozzá Káčer.

„Több mint nyolc éve vagyok külügyminiszter, sok mindent láttam már, de azt, hogy azért bíráljanak valakit, mert nem csak a kormány képviselőivel találkozik, hanem ellenzéki képviselőkkel is, ilyet még nem nagyon” – reagált a Káčer mellett álldogáló Szijjártó Péter.

Hasonló cikkünk:  A jövőben akár katari gáz fölött is rotyoghat a magyar húsleves

A magyar külügyminiszter hozzátette, hosszú listát tudna adni arról, hogy magyarországi látogatásokon hány ország hány politikusa találkozott ellenzéki képviselőkkel. Elmondta továbbá, hogy ő ezen soha nem volt megsértődve és tiszteletben tartották ezeket a találkozókat.

Hasonló cikkünk:  Elfogták a Kecskeméten és Münchenben bordélyházakat üzemeltető magyar párost

Szijjártó Péter és a volt szlovák miniszterelnök találkozóján magyar részről a szokásos brüsszelezős-szankcióellenes panelek hangzottak el, Robert Fico pedig kifejezte intenzív egyetértését. Az ellene indított büntetőügyre utalva állította, hogy nem is Magyarországon van baj a jogállamisággal, hanem Szlovákiában. Emellett ő is bírálta az Oroszország elleni szankciókat, valamint az Európai Bizottság javaslatát az Ukrajna számára közös hitelfelvétellel nyújtandó támogatásról.

Kiérdemli a magyar emberek tiszteletét

mondta Szijjártó Péter nagy megelégedettséggel. Szerinte a volt kormányfő „jelentősen hozzájárult a két ország kapcsolatának javításához”. 

Mint ismeretes Robert Fico kormánya volt az, amelyik 2010-ben betiltotta a kettős állampolgárságot, felvidéki magyarok tömegeit nehéz helyzetbe hozva ezzel – így kérdés, hogy pontosan mivel is vívta ki a tiszteletet.

via Népszava

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...