fbpx
15.1 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Kiakadt a szlovák külügyminiszter Szijjártó Péterre

- Advertisement -

Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter bevallása szerint igencsak felszökött a vérnyomása amikor megtudta, hogy Szijjártó Péter Robert Fico volt szlovák miniszterelnökkel találkozott, a „nemzeti érdekek” érvényesítése céljából.

Ők ha látogatóba mennek, akkor nem az ellenzék képviselőivel találkoznak, ennek ellenére mindezt lenyelték volna, de még közös sajtótájékoztatót is tartottak – közölte újságírói kérdésre a szlovák külügyminiszter. Robert Fico szerinte még csak nem is az ellenzék vezető erejét képezi:

„Egy olyan emberről van szó, akinek nulla gerince van, aki kommunistaként deklarálta magát, aztán bérmálkozott katolikusként, mondhatni térden állva könyörög a fogadtatásért a Fehér Házban, majd harcol az amerikai támaszpontok ellen, Európa magva akar lenni, aztán harcol Brüsszel ellen” – mondta Káčer.

Nem tudja megérteni, hogy ha az Orbán-kormány jószomszédi kapcsolatokra törekszik, akkor mi értelme az ilyen gesztusoknak. A szlovák külügyminiszter szerint ez egy szomorú kép.

reggel meg kellett innia egy gint és el kellett számolnia tízig, mielőtt először reagált volna erre a történetre

tette hozzá Káčer.

„Több mint nyolc éve vagyok külügyminiszter, sok mindent láttam már, de azt, hogy azért bíráljanak valakit, mert nem csak a kormány képviselőivel találkozik, hanem ellenzéki képviselőkkel is, ilyet még nem nagyon” – reagált a Káčer mellett álldogáló Szijjártó Péter.

Hasonló cikkünk:  2025 végére készen áll a sorozatgyártásra az új kecskeméti Mercedes-gyár - posztolta Szijjártó Péter

A magyar külügyminiszter hozzátette, hosszú listát tudna adni arról, hogy magyarországi látogatásokon hány ország hány politikusa találkozott ellenzéki képviselőkkel. Elmondta továbbá, hogy ő ezen soha nem volt megsértődve és tiszteletben tartották ezeket a találkozókat.

Szijjártó Péter és a volt szlovák miniszterelnök találkozóján magyar részről a szokásos brüsszelezős-szankcióellenes panelek hangzottak el, Robert Fico pedig kifejezte intenzív egyetértését. Az ellene indított büntetőügyre utalva állította, hogy nem is Magyarországon van baj a jogállamisággal, hanem Szlovákiában. Emellett ő is bírálta az Oroszország elleni szankciókat, valamint az Európai Bizottság javaslatát az Ukrajna számára közös hitelfelvétellel nyújtandó támogatásról.

Kiérdemli a magyar emberek tiszteletét

mondta Szijjártó Péter nagy megelégedettséggel. Szerinte a volt kormányfő „jelentősen hozzájárult a két ország kapcsolatának javításához”. 

Mint ismeretes Robert Fico kormánya volt az, amelyik 2010-ben betiltotta a kettős állampolgárságot, felvidéki magyarok tömegeit nehéz helyzetbe hozva ezzel – így kérdés, hogy pontosan mivel is vívta ki a tiszteletet.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...