fbpx

FRISS HÍREK

Közoktatás: A Belügyminisztérium a szülőket kérdezi – a tüntetésekről is

- Advertisement -

Többen jelezték szerkesztőségünknek, hogy a KRÉTA rendszerben egy rendszerüzenet fogadta őket. A Belügyminisztérium rövid levele szerint, kíváncsiak, mit gondolnak a szülők a közoktatás helyzetéről. Az üzenetben egy link egy kérdőívre mutat. Több gyermek esetén több is kitölthető.

Azt írják, már hónapok óta vizsgálják a helyzetet, mert a miniszérium elkötelezett, hogy javítsa az oktatás minőségét. Azt is írják, hogy a kormányalakítás után a pedagógusokat már kétszer megkérdezték, összesen 57 ezer kitöltött kérdőív érkezett vissza. Most a szülők véleményére is kíváncsiak. A kitöltés névtelen, semmilyen adat megadása nem kell hozzá. December 15-ig lehet válaszolni a kérdésekre.

Megkérdezik, ki a fenntartó, hanyadikos a gyerek, szeret-e iskolába járni, vannak-e tanórán kívüli sport és művészeti lehetőségek, mennyi időt fordít a leckére, és, hogy megfelelően minősítik-e a pedagógusok az órai munkát.

Hasonló cikkünk:  Magyar Péter rendőrségi információkra hivatkozva 250 ezres tömegről írt, a rendőrség szerint nem becsülték meg a résztvevők számát

Az ártatlan kérdések között azért van egy, ami kilóg a sorból:

„Kérjük, jelölje, hogy egyetért-e Ön azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba?”

Egyrészt ez egy nagyon leegyszerűsített változata a tüntetéseknek. Hiszen nem csupán a bérrendezésért küzdenek jó ideje pedagógusok és diákok, hanem az egész közoktatás jövőjéért, annak javításáért. És ebben a tanterv valamint a szabad tankönyvválasztás éppúgy benne van, mint a sztrájkhoz való jog, és valóban: a bérrendezés is. Hogy amúgy ez a kérdés miként függ össze az oktatás minőségével, arra bizonyára olvasónk tudja a választ. Diákoktól tudjuk, hogy őket nem kell buzdítani, felhasználni. Mennek és szervezkednek maguktól is, hiszen felmérik ők saját maguk is, hogy nekik mi a jó vagy rossz a jelenlegi oktatásban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...