fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Tao pénzből épült a felcsúti felnőttbarát szálloda, ami ifjúsági sportszállás lett volna

- Advertisement -

Felcsúton nem áll meg az élet, így az ingatlanfejlesztések sem. Nemrég újabb impozáns épülettel gazdagodott a település, bár igaz nem csaptak nagy hírverést neki. Ifjúsági sportszálláshelynek indult eredetileg, de végül egy felnőttbarátként hirdetett elegáns szálloda épült a focicentrum mellett. A 444 járta (repülte) körbe a témát.

Tao-pénzeket kértek ifjúsági sportszálláshelyre Felcsúton – ez az a finanszírozási forma, amikor az állam lemond róla, hogy egy cég a központi költségvetésbe fizesse be a társasági adóját. Ehelyett megengedi, hogy a vállalkozás inkább egy általa kiválasztott, most már csak sportcélú beruházásra terelje át adóforintjait.

Az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány – kuratóriumi elnök Mészáros Lőrinc – első beadott tervében azt írta, hogy „a Felcsúti Center pályán a rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében szükségesnek tartjuk az Ifjúsági Sport szálláshely megépítését. A Szálláshely közvetlen a Center szomszédságában épül fel, ezáltal is biztosítja az ide érkező vendégek kényelmes kiszolgálását.”

Tao-pénzt elvileg utánpótlás-nevelésre lehet fordítani. A labdarúgó-szövetséghez beadott tervekben ott is van, hogy

Hasonló cikkünk:  Európai és régiós összevetésben sem remekel a magyar átlagnyugdíj

„Ifjúsági Sportszálláshelyet építtettünk akadémiai edzőtáborozáshoz. (…) Az Ifjúsági Sport Szálláshely a hazai és nemzetközi utánpótlás korú sportolók edző táboroztatásához illetve a mérkőzések lebonyolításához szükséges szálláshelyeket biztosítja.”

A költségek másfél milliárd forintról indultak, a G7 viszont 2020 végén már

11 milliárd forintos támogatást számolt össze a sportszálló költségeire.

Jelentős csúszással ugyan, de elkészült a létesítmény, amit úgy hirdetnek, hogy „felnőttbarát szállodánkban garantált a pihenés és a csendes relaxálás„. A végeredmény tehát messziről sem tűnik ifjúsági sportszálláshelynek, hiszen a felnőttbarát szálloda azt jelenti, hogy a pihenés érdekében nem szívesen látják a nem felnőtteket.

Egy szobát jelenleg 60 ezerért kínálnak, mint írják, a 35 – kivétel nélkül erkélyes – szoba „megnyugtató szín- és formavilága, a letisztult, mégis otthonos dizájn tökéletes helyszínt biztosít nektek pihenéshez, kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez”.

A szépen fejlődő településről a 444 cikkében talál előtte-utána drónos videót.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...