fbpx

FRISS HÍREK

Tarthatatlan állapotokról tájékoztatták a piacosok a polgármestert

- Advertisement -

Interpellációban fordult a polgármesterhez Király József bevárosi ellenzéki kiépviselő, aki szerint hiába jelezték több éve aggályaikat a paici árusok a vezetés felé, máig nem oldódtak meg a problémáik, a piac forgalma továbbra is csökken. Emlékeztet az interpellációban, hogy még személyes bejárás is volt a városvezetés részéről, ahol személyesen is elmondták gondjaikat az árusok, de nem történt intézkedés.

Király József szerint nem oldották meg a parkolást, nem vizsgálták felül a magas asztal és üzlet bérlési díjakat és nem szabályozták a nagybani piac vásárói körét sem. A fűtéssel és hűtéssel is vannak gondok a képviselő szerint, és a vizesblokkokat is díj ellenében lehet használni. Király József megemlíti, hogy miután a korábbi panaszok után nem történt semmi, ezért újból beszéltek az árusok a piac igazgatójával és levelet írtak a polgármesternek is.

A KecsUP megszerezte ezt a levelet. Ezt még szeptember közepén küldték el Szemeryné Pataki Klaudiának. Azzal, hogy a piac intézményének és árusainak, vásárlóinak közös az érdeke, és szerintük a piac vezetője átérzi és megérti a helyzetüket. Ugyanakkor a várostól azt kérik, hogy találjon megoldást a felvetéseikre, mert szerintük tömeges bérlői felmondáshoz fog vezetni, ha így marad, ahogyan most van. A bérlők szerint ellehetetlenülnek azok az árusok a Budai úti piacon, akik portékáikat szeretnék eladni. Hiszen a nagybani piacon nem csupán a kiskereskedőket szolgálják ki, mint általában máshol az ilyen piacokon, hanem kilóra is adnak nagykereskedelmi áron a vásárlóknak. Arról nem is beszélve, hogy a nagybanin ingyenes és jó parkolási lehetőség van, ami nem mondható el a belvárosi piacról. Nehezményezik azt is, hogy a kiskereskedők a nagybanin nehezen tudnak vásárolni, annyi ott a kilós vásárló és rájuk kell folyton figyelni, vigyázni. A mintegy 150 aláíró szerint az is baj, hogy amig a kereskedők belépőt fizetnek a nagybanin, addig a kilós lakossági vásárlók ingyen mehetnek be.

Hasonló cikkünk:  Indul a húsvét előtti sonka-, tojás- és borellenőrzés

A levél szerint néha szinte kong az ürességtől a Budai úti piac, az árusok mínuszos napokat zárnak, ezáltal megélhetésük kerül veszélybe.

Arra kérik a város vezetését, hogy mihamarabb orvosolják a tarthatatlan állapotokat, ha egy fenntartható és jól műköső belvárosi piacot szeretnének. Ugyanezt kéri Király József is az interpellációjában, mint a belváros önkormányzati képviselője.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...