fbpx
10.9 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Ismét lángolt a szellemház Kecskeméten – videó és fotó

- Advertisement -

„Csak a szokásos” – mondta a tűzoltó kérdésünkre. Ruhák, kartonok, rongyok kaphattak lángra a tetőtérben, mindig van egy-egy nagyobb tűzeset – tette hozzá. A tűzoltók több vízsugárral küzdöttek a lángokkal, ami több helyen is fellobbant. A rendőrség lezárta a Mária körutat.

Nem ez az első eset, hogy lángok csaptak fel a Mária körút és Csaba utca sarkán álló szellemházból, ami csaknem 20 éve szégyenfoltja Kecskemétnek. Az épület állapota mára életveszélyessé vált, hajléktalanok és drogosok lakják. Tűzeset többször is történt, a tető helyenként be is szakadt.

A kecskeméti közgyűlés épp múlt decemberben tárgyalt a szellemházról. Az önkormányzat a településrendezési kötelezés lehetőségét látja megoldásnak, vagyis amennyiben az ingatlan tulajdonosa a beépítési kötelezettségét nem tudja teljesíteni, úgy az ingatlant ki kell sajátítani egy későbbi időpontban – döntött egyhangúlag a közgyűlés a decemberi ülésen.

Hasonló cikkünk:  Netes banki csalás áldozata lett a kecskeméti polgármester

A szellemházról és a decemberi közgyűlési döntésről az alábbi cikkünkben írtunk részletesen:

Várni kell még rá, de a szellemházat kisajátíthatja idővel a kecskeméti önkormányzat 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...