fbpx

FRISS HÍREK

Labancz István „még(!) kémiatanár” a Kecskeméti Bányai Gimnáziumban ezért sztrájkol

- Advertisement -

Egy évvel ezelőtt a pedagógus-szakszervezetek országos munkabeszüntetést hirdettek január 31-re; ekkor még figyelmeztető jelleggel. A pedagógusok alig 15 százaléka állt bele akkor a sztrájkba, válaszul, az érdekvédelmi szervezetek szerint, a kormány kiüresítette a sztrájkjogot, azt szinte észrevehetetlenné tette. Ezután több tanár a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlt, akik közül mostanra többeket kirúgtak állásukból. Párbeszéd nincs a kormány és a tanárok között, legutóbb Pintér Sándor belügyminiszter tartott eligazítást a tanároknak. A tiltakozó akciók száma nem csökken, hónapok óta diákok, tanárok, szülők közösen mozdulnak meg aggodalmukban a hazai oktatás tarthatatlan helyzete miatt.

Labancz Istvánmég(!) kémiatanár” hasonlót írt a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumból arról, hogy mégis miért sztrájkol. Így fogalmaz.

Sztrájkol azért, mert

  • tudja, hogy az iskola a legjobb társadalmi intézmény,
  • jól látja milyen egy progresszív, 21. századi oktatási rendszer. „Nem olyan, mint amilyen a jelenlegi, s pláne nem olyan, amerre tart a jelenlegi.

Sztrájkol, hogy tudatosítsa a szülőkben: „a rossz oktatási rendszer fenntartásával frusztráljuk, túlterheljük gyermekeinket.”

Sztrájkol

  • az okos, tehetséges, és a kiégett gimnazistákért és, hogy
  • az iskolákat a friss gondolatok szabad levegője járja át.
Hasonló cikkünk:  Helyi buszjáratot tervez Máriahegyben a KeKo májustól

Sztrájkol a nővéréért, s minden gyógypedagógusért, aki nem sztrájkolhat, mert az oktatás azon szegletében dolgoznak, ahol még a sztrájk e kilúgozott formáját is megtiltották.

5 éve leszakadt a mennyezet

Sztrájkol azért, mert 5 éve egy kémiaórán a mennyezeti vakolat egy jókora darabja ráesett az egyik diák vállára. „Ezt a problémát azóta sem sikerült megoldani közoktatásunk agyoncentralizált tankerületi rendszerében. Az eltelt időszakban volt már álmennyezet, mely a beázástól majdnem leszakadt, ezért lebontották. S most ez a második tanév, amikor az előadóban, ahol az óráim többségét tartom, semmiféle vakolat nincs a mennyezeten: betontálcák, rozsdás acélrudak, szabad vezetékek. Az osztályom csak barlangnak nevezi a termet.

Sztrájkol azért, mert

  • az egyik legtehetségesebb diák pár hete megrémült dolgozatírás közben, amikor a plafonról leesett mellé egy ott növő kb. 10 cm-es gomba. És azért, hogy
  • a gyermekeknek ne kelljen külföldre menni egy jó iskoláért. Ehhez szellemileg lenne lehetőség, és anyagi forrás is lett volna, „de nem ez állt a HATALOMGYÁR érdekében.”

„MÉG MINDIG ELEGÜNK VAN!!!”

Bányais tanárok 2023. január 31-én / Fotó: Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium Facebook oldal

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...