fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Nagy László versmondó versenyre várja a jelentkezőket a bolgár önkormányzat

- Advertisement -

Nagy László versmondó versenyt hirdetett Kecskemét Bolgár Települési Önkormányzata. Karöltve a Hírös Agórával, a Budafoki Bolgár Nemzetiségi Önkormányzattal és a Bolgár Köztársaság tiszteletbeli konzuljával.

Kecskeméti és a vonzáskörzetében tanuló középiskolások jelentkezését várják, akik Nagy László egy bolgár vonatkozású versével vagy műfordításával nevezhetnek. A dr.bocskov@gmail.com címre küldött, kitöltött jelentkezési lappal és nyilatkozattal. A dokumentumok az iskolákban elérhetők. A jelentkezési határidő február 15. éjfél. A döntő március 29-én lesz a Hírös Agórában.

A győztes díja 50 ezer forintos könyvutalvány. A II. és III. helyezetteket 25-25 ezer forintos könyvutalvánnyal díjazzák.
A helyezettek egy napra Christo Polendakov nagykövet vendégei lesznek Budapesten, valamint lehetőséget kapnak versek előadására a budapesti Bolgár Kulturális Intézet egyik rendezvényén.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...