fbpx

FRISS HÍREK

Négysávosítás: Megszűnt a kezdeti beruházó, aztán átalakult az új

- Advertisement -

Mint arról beszámoltunk előzetesen, január elsejével megszűnt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). Kecskemétet azért érinti, mert ez a beruházó kezdte el az Izsáki út négysávosítását. Már a múlt év végén közölték, hogy jogutódként a feladatokat és a beruházásokat az Építési és Beruházási Minisztérium (Lázár János a miniszter) veszi át a NIF-től.

A jogutód is átalakult

Csakhogy közben újabb változás történt, mert a minisztériumot kicsit átgyurmázták, új feladatköröket kapott és a nevét is megváltoztatták. 2022 decemberétől Építési és Közlekedési Minisztérium a neve. Érdekesség, hogy az már tudott volt, hogy december 1-jével új néven működik, a NIF a honlapjára december 12-én tette ki a hírt a megszűnésről, és abban mégis a régi nevét említették a minisztériumnak.

Megkerestük a minisztériumot, hogy mi lesz a négysávosítással, érintik-e a változások, vagy minden megy tovább változatlanul. A következő választ kaptuk:

Hasonló cikkünk:  Ismét jót vitáztak a KecsUP im/pro/kontra vitaszínházának résztvevői (videóval)

„Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM)  köszöni megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. feladatait jogutódként az ÉKM vette át.

A Kecskemét, 52. sz. főút négynyomúsítás I. építési üteme az ÉKM beruházásában valósul meg. A kivitelezés során jelenleg téli üzemeltetés van érvényben, a munkálatok az időjárás függvényében tovább folytatódnak.”

A legutolsó mondat bizonyára arra utal, hogy mostanában azért látni ezek szerint kevesebb munkást és gépet, mert nem minden munkát enged az időjárás. Azért az nem igaz, hogy leállt teljesen az építkezés (mint ahogy hallani ilyen véleményt is), de valóban kisebb az intenzitás. Ezek szerint a téli üzemeltetés miatt.

A sors érdekessége, hogy a téli üzemelésről szóló hírhez éppen havazásban készítettük a fotókat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...