fbpx
3.2 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Négysávosítás: Megszűnt a kezdeti beruházó, aztán átalakult az új

Mint arról beszámoltunk előzetesen, január elsejével megszűnt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). Kecskemétet azért érinti, mert ez a beruházó kezdte el az Izsáki út négysávosítását. Már a múlt év végén közölték, hogy jogutódként a feladatokat és a beruházásokat az Építési és Beruházási Minisztérium (Lázár János a miniszter) veszi át a NIF-től.

A jogutód is átalakult

Csakhogy közben újabb változás történt, mert a minisztériumot kicsit átgyurmázták, új feladatköröket kapott és a nevét is megváltoztatták. 2022 decemberétől Építési és Közlekedési Minisztérium a neve. Érdekesség, hogy az már tudott volt, hogy december 1-jével új néven működik, a NIF a honlapjára december 12-én tette ki a hírt a megszűnésről, és abban mégis a régi nevét említették a minisztériumnak.

Megkerestük a minisztériumot, hogy mi lesz a négysávosítással, érintik-e a változások, vagy minden megy tovább változatlanul. A következő választ kaptuk:

Hasonló cikkünk:  Megszűnik a NIF Zrt. - Mi lesz a négysávúsítással?

“Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM)  köszöni megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. feladatait jogutódként az ÉKM vette át.

A Kecskemét, 52. sz. főút négynyomúsítás I. építési üteme az ÉKM beruházásában valósul meg. A kivitelezés során jelenleg téli üzemeltetés van érvényben, a munkálatok az időjárás függvényében tovább folytatódnak.”

Hasonló cikkünk:  Az Univer naperőművei 3 év alatt megtérülhetnek

A legutolsó mondat bizonyára arra utal, hogy mostanában azért látni ezek szerint kevesebb munkást és gépet, mert nem minden munkát enged az időjárás. Azért az nem igaz, hogy leállt teljesen az építkezés (mint ahogy hallani ilyen véleményt is), de valóban kisebb az intenzitás. Ezek szerint a téli üzemeltetés miatt.

A sors érdekessége, hogy a téli üzemelésről szóló hírhez éppen havazásban készítettük a fotókat.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...