fbpx
6.4 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Nyolc kutya maradt egy tiszakécskei nőre, hiába kér segítséget, nem kap

Nyolc kutya él áldatlan körülmények között egy tiszakécskei kertes házban, ahol négy eb  évek óta nem járt a szabadban, bezárva, egy pincében élnek, oltás nélkül. Hiába kér segítséget a nő, akire kényszerűségből maradtak az állatok.

A kóbor állatokat korábban az azóta elhunyt nagymama, majd kórházba került anyja fogadta be. Állatvédők segítségét kérte a nő, mert nem tud az állatokról gondoskodni, de mindenhonnan azzal utasították el, hogy a menhelyeken nincs hely, és a helyi önkormányzatnál sem foglalkoztak vele.

“Nem tudjuk őket vállalni. Se anyagilag, se lelkileg nem bírjuk. Szeretnénk segítséget kérni az elhelyezésükben, mert áldatlan állapotok vannak: már a táplálásuk is veszélyes” – nyilatkozta az asszony, aki azért is aggódik, hogy mi lesz akkor, ha hazaengedik a kórházból édesanyját, aki agyvérzése után állandó ápolásra fog szorulni, mindemellett még fiáról is gondoskodnia kell.

Hasonló cikkünk:  A kormány reagált a kiskunhalasi járványkórház ügyére

Az édesanyjához szeretne költözni a fiával a nő és rendbe is tenné a házat, de amíg a kutyák itt vannak, nem segítenek a rokonok.

Hasonló cikkünk:  Nem létező műszaki cikkeket árultak a kiskőrösi internetes csalók

“Nagyon sok helyre küldtem kérelmet, gyepmesteri telepre, állatvédőkhöz. Minden helyről azt kaptam, hogy nem tudnak sajnos segíteni.”

A segítségmegtagadást az állatvédők azzal magyarázzák, hogy nincs helyük új kutyáknak, majd az önkormányzat is elutasította, pedig Nagy Csilla jogász szerint ezt nem tehették volna.

„Az önkorányzatnak kötelessége, hogyha bejelentést kap, akkor kimenjen egy hatósági ellenőrzésre. És annak függvényében eldöntse, hogy kell-e intézkedni, és hogy mit kell intézkedni” – mondta.

 

via RTL

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...