fbpx
8.6 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Nyolc kutya maradt egy tiszakécskei nőre, hiába kér segítséget, nem kap

- Advertisement -

Nyolc kutya él áldatlan körülmények között egy tiszakécskei kertes házban, ahol négy eb  évek óta nem járt a szabadban, bezárva, egy pincében élnek, oltás nélkül. Hiába kér segítséget a nő, akire kényszerűségből maradtak az állatok.

A kóbor állatokat korábban az azóta elhunyt nagymama, majd kórházba került anyja fogadta be. Állatvédők segítségét kérte a nő, mert nem tud az állatokról gondoskodni, de mindenhonnan azzal utasították el, hogy a menhelyeken nincs hely, és a helyi önkormányzatnál sem foglalkoztak vele.

„Nem tudjuk őket vállalni. Se anyagilag, se lelkileg nem bírjuk. Szeretnénk segítséget kérni az elhelyezésükben, mert áldatlan állapotok vannak: már a táplálásuk is veszélyes” – nyilatkozta az asszony, aki azért is aggódik, hogy mi lesz akkor, ha hazaengedik a kórházból édesanyját, aki agyvérzése után állandó ápolásra fog szorulni, mindemellett még fiáról is gondoskodnia kell.

Hasonló cikkünk:  Ezer szállal kötődik megyénkhez az új köztársasági elnök

Az édesanyjához szeretne költözni a fiával a nő és rendbe is tenné a házat, de amíg a kutyák itt vannak, nem segítenek a rokonok.

„Nagyon sok helyre küldtem kérelmet, gyepmesteri telepre, állatvédőkhöz. Minden helyről azt kaptam, hogy nem tudnak sajnos segíteni.”

A segítségmegtagadást az állatvédők azzal magyarázzák, hogy nincs helyük új kutyáknak, majd az önkormányzat is elutasította, pedig Nagy Csilla jogász szerint ezt nem tehették volna.

„Az önkorányzatnak kötelessége, hogyha bejelentést kap, akkor kimenjen egy hatósági ellenőrzésre. És annak függvényében eldöntse, hogy kell-e intézkedni, és hogy mit kell intézkedni” – mondta.

 

via RTL

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...