fbpx

FRISS HÍREK

A kecskeméti önkormányzat nem finanszírozza meg a Gázló utcai posta újranyitását

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért frakció tagja, Tóth Szilárd vacsiközi képviselő indítványát elutasította a fideszes többség, ami arról szólt, hogy a város 2023. évi költségvetésének általános tartaléka terhére különítsen el 35 millió forintot a Gázló utcai posta újranyitására és a szolgáltatási díjának fedezetére.

A Magyar Posta még novemberben zárta be hat kecskeméti fiókját, köztük a Gázló utcait is. A helyi lakóknak nem tetszett a döntés, és tiltakozásul mintegy 800 aláírást gyűjtöttek össze. Tóth nemcsak ezt, hanem az itt élők panaszait is eljuttatta az önkormányzatnak. A posták hiánya kellemetlenséget okoz a kecskeméti polgárok mindennapjaiban, főleg az idős, illetve a kertvárosi és a külterületi lakosság számára; megterheli a belvárosi posta forgalmát, és influenza, illetve a Covid járvány miatt is indokolt a több posta működtetése – érvelt az LMP-és politikus.

Tóth ezért arra tett javaslatot, hogy a Magyar Posta Zrt. és a kecskeméti önkormányzat kössön postai szolgáltatás igénybevételére piaci szolgáltatási szerződést, és a város a posta működési költségeinek felét vállalja át. Ilyen konstrukcióra ugyanis több más vidéki településen is sort került. 18 hónapra a posta nagyságától függően 15-35 millió forintnyi összegből ez megvalósítható volna – mondta a vacsiközi képviselő.

Hasonló cikkünk:  Mégsem indul a kecskeméti polgármesteri címért Hegedűs Gábor

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester más utat vetett fel. Keressenek piaci szereplőket, akik megállapodást kötnek a postával és saját üzletükben végeznek postapartneri szolgáltatást. A Hunyadivárosban és a Vacsiközben állítólag találtak is ilyen vállalkozókat, akik vállalnák a postapartnerséget. A Magyar Posta azt válaszolta a kecskeméti önkormányzatnak, hogy megkezdte a postapartneri új konstrukció kidolgozását, amelyről a későbbiekben adnak majd tájékoztatást.

Tóth indítványát a közgyűlés többsége végül elutasította; 7 ellenzéki igennel szemben 10 kormánypárti nem és 2 tartózkodás született.

Az tehát nem derült ki, hogy mikor lehet ismét postai szolgáltatás a Vacsiközben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...