fbpx
10.9 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Hamis rendcsinálók

- Advertisement -

Mindenki szívén és ajkán viseli a béke ügyét. Mindenki mindent megtesz a béke érdekében, mert igazán nem rajta múlik, mert ugyanis… a másik félen múlik, és míg a másik nem tesz érte, akkor addig…

Hamis a rend. Hamis a szabadság. Hamis a béke. Hamisak a szavak. Minden mögött a világnak rendetlensége áll. A renduralmak azt állítják, hogy tökéletes rendet hoznak el.

És mit tapasztalunk?

Ezek a rendcsináló tekintélyuralmak tökéletes rendetlenséget csinálnak; a szabadságot csökkentik; a mozgást és a lehetőségeket beszűkítik; a szavakat kiforgatják; a nyilvánosság csatornáit leuralják; a racionálist kiátkozzák. Fitogtatják erejüket.

Egy évvel ezelőtt, 2022. február 24-én Oroszország katonai támadást indított Ukrajna ellen. Kijevet, Harkivot, Herszont és más településeket Vlagyimir Putyin rakétákkal lövetett. Moszkva villámháborúra készült.

Hasonló cikkünk:  Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán - a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

A 2022 februárjában kitört háború nyolc éve tart. 2014-ben miután az oroszok elfoglalták Krímet, nemsokkal azután fegyveres összecsapások kezdődtek Kelet-Ukrajnában, Donbaszban.

A két világháború közötti európai élet alapanyaga a válság volt. A második világháború kitörése nem okozott meglepetést. A pusztítás viszont szinte mindent elsöpört. Európa ekkor megrémült. Ebből megtanulta: a biztonság, a jólét, a szabadság, a béke közös érdek, ez erőfeszítést igényel, amit az európaiak több generációjának erőfeszítései hozott el.

Európa nem bizonytalan békére vágyik, hanem zűrzavartól mentesre; nem hamis rendcsinálókra, és nem tekintélyuralmak rendetlenségére. Nem vezérek kellenek, hanem vezetők; nem hamis szónoklatok, hanem fegyvernyugvás. Szolidaritás. És újjáépítés.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...