fbpx
Kezdőlap Kecskeméten A város kézbe veszi a Csíksomlyó utca-Budai úti kereszteződés ügyét

A város kézbe veszi a Csíksomlyó utca-Budai úti kereszteződés ügyét

A városnak lehetősége lesz kiépíteni egy jobbra kanyarodó sávot a Csíksomlyó utca-Budai úti kereszteződésben / Fotó: kecsup.hu

A Károly Róbert körút átadása óta megnőtt a városon átutazó forgalom, és a várakozási idő is tovább nőtt a Csíksomlyó utca-Budai úti kereszteződésben. A városvezetés most a csomópont megvásárlását tervezi az OMV-től.

Dr. Tóth Szilárd, a Szövetség a Hírös Városért képviselője számtalan megkeresést kapott a Vacsi közi lakosoktól. A helyiek több esetben csak ötödik-hatodik lámpára tudnak kihajtani a város és a Tesco irányába. A kereszteződés nincs az önkormányzat tulajdonában, ezért korábban nem volt lehetőség új sáv kiépítésére. A Csíksomlyó utca Budai úti torkolata az OMV Hungária Kft.-hez tartozik.

Korábban beszámoltunk Dr. Tóth Szilárd indítványáról, melyben rövid időn belül megvalósítható módosítási javaslatokat ír Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek, és azonnali cselekvésre kéri a városvezetést. Nem ez volt az első megkeresése, de a Károly Róbert körút átadása óta tovább nőtt a forgalom. Új indítványára a februári közgyűlésen válaszolt Falu György alpolgármester.

Nem is mondanám Csíksomlyó utcának, hiszen csak közterületet lehet elnevezni.Mondta a torkolatról az alpolgármester. Elutasította a képviselő indítványát, mert “a legoptimálisabb zöldidő és a legoptimálisabb sáv elrendezés van jelen állás szerint ebben a csomópontban.” Ideiglenes, gyors megoldás tehát nem jöhetett szóba az önkormányzat részéről.

Hasonló cikkünk:  Te mire költenéd Kecskeméten a fel nem ajánlott 1%-os SZJA-t?

Falu György elmondta, hogy két hete adás-vételi szerződés tervezetet küldtek a terület tulajdonjogát élvező OMV Hungária Kft.-nek. 2-3 hónapon belül megtörténhet az adás-vétel, és a városnak lehetősége lesz kiépíteni egy jobbra kanyarodó sávot a Csíksomlyó utca-Budai úti kereszteződésben.

Ígéretet kaptam arra, hogy a köztulajdonba vételt követően a lehető leghamarabb lépéseket tesznek a torkolat jobbra kikanyarodó sávjának kiépítésére.” – Írta Facebook oldalán Vacsi köz lakosainak Dr. Tóth Szilárd képviselő. – Illetve ezzel párhuzamosan a szükséges aszfaltozási munkálatok elvégzésével felújításra kerül a kereszteződésben az útburkolat, valamint újra festik a kopott útburkolati jeleket is.