fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Korlátozná a Fidesz-KDNP Kecskeméten a képviselői kérdéseket, interpellációkat

- Advertisement -

Módosítaná a Fidesz-KDNP frakció a kecskeméti közgyűlés szervezeti és működési szabályzatát. Méghozzá úgy, hogy annak eredményeképpen ne legyenek automatikusan napirenden a közgyűlési üléseken azok a képviselői kérdések és interpellációk, amelyeket szabályosan nyújtottak be. Ha a Fidesz-KDNP többség elfogadja saját javaslatát (meglepő lenne, ha nem így lenne), akkor a jövőben a közgyűlési többség (most még tehát az indítványozó Fidesz-KDNP frakció) dönthetné el, hogy milyen kérdések és interpellációk lehetnek napirenden. Úgy változtatnák meg a közgyűlés munkáját meghatározó jogszabályt, hogy a közgyűlés szavaz a kérdésekről és az interpellációkról, és csak azokat tárgyalhatnák, amelyekre a többség rábólint.

További korlátozást is beépítenének a kormánypárti képviselők. A jövőben jóval kevesebb ideje maradna a képviselőknek arra, hogy indítványaikat megírják. Most még úgy szól a jogszabály, hogy a közgyűlés előtt hét nappal ott kell lennie az előterjesztéseknek a képviselőknél, hogy azokat átnézhessék. Indítványokat vasárnapig adhatnak be. A Fidesz-KDNP úgy módosítaná ezt, hogy az előterjesztések kézhezvételének napján 14 óráig lenne idejük ezeket megírni.

Hasonló cikkünk:  Utánpótlás férfi kéziválogatott találkozót rendeztek Lakiteleken

A Fidesz-KDNP azzal indokolja a kérdések és interpellációk korlátozását, hogy azt tapasztalták az elmúlt üléseken, hogy olyan témák is napirendre kerültek (még tehát automatikusan), amelyek nem érintik az önkormányzat hatáskörét. A válaszokhoz ezért máshonnan kellett begyűjteni az információkat. A kormánypárti képviselők szerint a módosítás után már csak azok az ügyek lehetnek napirenden, amelyek aktuálisak és az önkormányzatnál folyamatban lévő ügyekről szólnak.

Interpellációt és kérdést bármely képviselő írhat, így az ellenzék is gyakran él ezzel a lehetőséggel, hogy számára érthetetlen, problémás témákra világítson rá. Az általunk megkérdezett ellenzéki képviselők azt nyilatkozták, hogy egyértelműen őket korlátozná a kormánypárti indítvány.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...