fbpx

FRISS HÍREK

Közösségi faültetés lesz szombaton a Petőfivárosban

- Advertisement -

Szombaton két helyszínen is közösségi faültetés lesz a Petőfivárosban. Előbb a Vízmű utca 34. környékén. Itt 9:30-tól várják a segítőket. Utána 13:30-tól az Izsáki úton, itt a Kullai köz sarkánál lesz a gyülekező. Dr. Siposné Bodrozsán Alexandra önkormányzati képviselő (Szövetség) a következőt írja az eseményről a Facebook oldalán:

„A klímaváltozás mindenkit érint. A saját környezetünk megvédése közös felelősségünk. Pár éve közösen összefogtunk, és együtt elértük azt, hogy ne vágjuk tarrá városrészünk véderdeit. Ennek eredményeképpen kidolgozásra került egy olyan fantasztikus innovatív erdőkezelési minta, mely által nem vesztik el védett állataink sem az élőhelyüket. A régi, veszélyes fákat lecseréljük, és őshonos, keménylombos csemetéket ültetünk.
A facsemetéket az önkormányzat biztosítja, viszont minden segítő kézre szükség van!
Holnap, azaz március 18-án együtt ültetjük el a fákat, összesen körülbelül 300 darabot.
Az ültetendő fafajok: kocsányos tölgy, mezei szil, vénic szil (az év fája), vadkörte, vadalma, madárcseresznye, sajmeggy.”
A városrész képviselője azt kéri, hogy az ültetéshez szükséges eszközöket (vödör, ásó, kapa) mindenki hozza magával.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...