fbpx
21 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Orbán: a nyugati világ vezetői háborús lázban égnek

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott soros interjújában elmondta, hogy egy éve még mindenki abban reménykedett, esély van arra, hogy a háború hamar véget érjen, de egy év után sokkal durvábbá vált. Hozzátette: a nemzetközi közvélemény egyhangú békepártiság helyett ketté vált, a türkök, az arabok, a kínaiak vagy az afrikaiak ugyanis tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaznak.

A miniszterelnök szerint a nyugati világ vezetői „háborús lázban égnek”, még hevesebb harcokra felhívó motivációs beszédeket mondanak és egyre veszélyesebb fegyvereket adnak át az ukránoknak.

„Soha ilyen közel nem voltunk ahhoz, hogy egy lokális háború világháborúvá fajulhasson.”

Előfordulhat, hogy Ukrajnával szövetséges katonák lépjék át az ukrán határt. Európában csak a Vatikán és Magyarország akar valójában békét – mondta Orbán.

Van olyan helyzet, hogy megtámadják az ember hazáját, de csak azok az államok tudják megvédeni országukat, akiknek polgárai szeretik hazájukat. Növelni kell a katonák számát, megbecsülésüket, modern fegyverek kellenek, vagyis:

„Szárazon kell tartani a puskaport” és erős hadsereg fejlesztésére van szükség Magyarországon, majd hozzátette: katonailag erősnek kell lenni. „A mi béke melletti érvünk nem a gyávaságból fakad, vagy mert nem tudjuk megvédeni magunkat, hanem mert a béke jó, a háború pedig rossz”.

„A baloldal háborúpárti” és „amíg külföldről finanszírozzák őket”, ezt el is várják tőlük, de a parlamenti arányok miatt „sokkal nagyobb a békepárt súlya és befolyása Magyarország életére” – vélte Orbán.

Hasonló cikkünk:  Előterjesztette magát Szijjártó Péter, a miniszterelnök ki is nevezte
Hasonló cikkünk:  Romhalmaz lett Mariupol, friss műholdképek a Google Earth-ön

Európai rendszerátalakításról csak úgy lehet beszélni, ha a háború kimeneteléről beszélünk – tette hozzá, amikor a csütörtöki nyilatkozatával kapcsolatban kérdezték, amit az iparkamara ülésén mondott. A miniszterelnök itt arról beszélt, hogy az orosz-ukrán háború csak a felszín, valójában pedig újjászerkesztik Európa hatalmi szerkezetét. A rádiónak most kifejtette, hogy nagy lehetőség nyílt azok előtt, akik érdekeltek az európai erőviszonyok alakításában, hogy megváltoztassák a francia-német tengely körül szerveződő hatalmi teret. Szerinte most az ukránok hátán megjelentek az amerikaiak.

via 24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...