fbpx
12.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Április 29-én SZÉP Kihívás – a héten még bárki nevezhet a három túratávra

- Advertisement -

Idén is nyeregbe pattannak a SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúra keretében a bringások, hogy egy egész napos szabadtéri foglalkozással tegyék magukat próbára, vajon el bírnak-e számolni kétszázig? Vagy akár még tovább is, ameddig nem fogynak el a bevállalt kilométereik.
A nagyobb kihívásokon kívül ezúttal is lesz Családi SZÉP túra, könnyed tempóban és még gyerekek számára is mosolyogva végigtekerhető túratávval.

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a környék egyik legnagyobb kerékpáros eseménye, amelynek keretében alkalmanként akár három-négyszáz sportolni vágyó is rajthoz áll. Nem csak a helybelieket mozgatja meg, de az egész országból érkeznek a nevezők, és igyekeznek a 12 órás szintidőn belül végigmenni a túra hosszú (SZÉP Kihívás – 203 km), és még hosszabb (Nagyon SZÉP Kihívás – 267 km) útvonalán.

Nem csak profi kerékpárosok indulnak a SZÉP Kihíváson, a teljesítménytúrán bárki próbára teheti magát / Fotó: www.szepkihivas.hu

Szinte művész elhivatottsággal rajzolják körbe Kecskemétet, hiszen Ballószögön keresztül indulnak Izsák irányába, ahonnan Jakabszálláson átkerekezve érik el Kiskunfélegyházát, majd Lakitelek és a hangulatos Tőserdő következik, hogy onnan Tiszakécskén és Nagykőrösön át már egészen fáradtan Lajosmizsére érkezzenek. De még itt sem érnek véget a megpróbáltatások, egy Ladánybenén és Kunbaracson is átvezető kerülőt beiktatva következik Kerekegyháza, és innen egy utolsó nekifutamodással érnek vissza Kecskemétre.

A pihenés percei Kocséron / Fotó: www.szepkihivas.hu

Még leírni és végigolvasni is hosszú, hát még letekerni! De nem maradnak segítség nélkül a résztvevők, nagyjából 40 kilométerenként frissítőpontokon piheghetik ki a fáradalmaikat. Ennél is fontosabb a kevésbé rutinos kerékpárosok számára, hogy miután városunk körül jelölték ki a szervezők az útvonalat, komolyabb elfáradás esetén egész könnyen vissza lehet térni a kiindulópontra, a SZÉP Kihívás túraközpontjába.

Hasonló cikkünk:  Átadás közeli állapotban a homokbányai P+R parkoló, de vajon kihasznált lesz-e?

Ezért is hangsúlyozzák ki a szervezők, hogy bárki nekiveselkedhet az elsőre hatalmasnak tűnő távolságnak: szeretnék a hétköznapi embert is megszólítani, és tudatosítani, még a kétszáz kilométeres lélektani határt is át lehet lépni, az emberi teljesítőképesség korlátai annál sokkal messzebb vannak, mint azt el tudnánk képzelni.

A start előtti feszült pillanatok / Fotó: www.szepkihivas.hu

– Igyekszünk minden egyes rendezéskor valami új dologgal is előrukkolni, így az idei újításunk a befutóérem, amit a két nagyobb távot szintidőn belül teljesítők kaphatnak majd meg – mondta el nekünk Szépné Panda Tímea, a Szabadidős Élmény Programok Egyesület képviseletében, és egyben a túra főszervezőjeként.

Megtudtuk tőle azt is, hogy a Családi SZÉP túra most a helvéciai majálist látogatja meg, és ezen a húsz kilométeres rövidebb távon ingyenesen vehet részt bárki, akinek kedve támad egy kicsit megmozgatni magát.

Idén minden szintidőn belül teljesítő befutóérmet kap / Fotó: www.szepkihivas.hu

A SZÉP Kihívás minden évben összekapcsolódik valamilyen jótékonysági gyűjtéssel is: a résztvevők segítségével támogatnak olyan civil szervezeteket, társadalmi kezdeményezéseket, amelyek fontos közhasznú munkát végeznek a mindennapokban. Idén a szervezők választása a Mosolygó Szemek Alapítvány, akik a Kecskeméti EGYMI (Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) székhelyén enyhe értelmi fogyatékos tanulók általános iskolai oktatását segítik.

A VIII. SZÉP Kihívás fővédnöke Boronkay Péter többszörös paratriatlon világbajnokunk. A IV. Családi SZÉP Kihívás nagykövete Farkas Mihály, parasportoló.

Az eseményre nevezni még ezen a héten lehet a SZÉP Kihívás weboldalán, aktuális információkat pedig a közösségi médiafelületeiken, illetve a létrehozott on-line eseményben találhatunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...