fbpx
24.5 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Közel ötezer facsemetét ültetett el tavasszal a Zöld Küldetés Egyesület

Az elmúlt hét tavaszi hétvégén összesen 4700 facsemetét ültettek el a Zöld Küldetés Egyesület tagjai és önkéntesei a Kecskeméti Erdőparkban.
Farkas Barta Kata, a Zöld Küldetés elnöke elmondta: a már földbe került sokezernyi facsemete mellett még több mint 4 ezer vár beültetésre, ezekre ősszel és jövő tavasszal kerül sor.
„Ha esett, ha fújt, kint voltunk és dolgoztunk, semmi sem riasztott vissza minket!” – összegezte a tavaszi ültetési időszakot Farkas Barta Kata. Most szombaton, április 15-én 375 fát ültettek el a Fürdő mögötti területen. Az egyesület elnöke hozzátette: a hétvégék mellett a Termostar Kft. Csalánosi úton történő fásításában is részt vettek, emellett facsemetékkel járultak hozzá a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. és a Hírös Sport tavaszi ültetéseihez. A fákat a 10 millió fa Alapítványtól kapták, egy részük a Kocsis Pál iskola kertjében volt leiskolázva.

Hasonló cikkünk:  Kolbászos lecsótól a csülökpörköltig: gasztrohét lesz Kecskemét főterén

Sok önkéntes vett részt a tavaszi ültetésekben / Fotó: Hraskó István

Az Erdőpark a 2023 PDC-permakultúra tervező tanfolyam gyakorlati helyszíne is volt, ahol csemeteültetést és a kis fák ápolását sajátíthatták el az ország legkülönbözőbb részeiről érkezett hallgatók.
A Zöld Küldetés április 22-én a Föld napját magvetéssel fogja ünnepelni. Farkas Barta Kata felhívta a figyelmet, természetesen ezután is lesz munka szombatonként, az önkéntesek a mulcsolásban és a facsemeték megjelölésében tudnak sokat segíteni.

Hasonló cikkünk:  Kolbászos lecsótól a csülökpörköltig: gasztrohét lesz Kecskemét főterén

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...