fbpx

FRISS HÍREK

Közel ötezer facsemetét ültetett el tavasszal a Zöld Küldetés Egyesület

- Advertisement -

Az elmúlt hét tavaszi hétvégén összesen 4700 facsemetét ültettek el a Zöld Küldetés Egyesület tagjai és önkéntesei a Kecskeméti Erdőparkban.
Farkas Barta Kata, a Zöld Küldetés elnöke elmondta: a már földbe került sokezernyi facsemete mellett még több mint 4 ezer vár beültetésre, ezekre ősszel és jövő tavasszal kerül sor.
„Ha esett, ha fújt, kint voltunk és dolgoztunk, semmi sem riasztott vissza minket!” – összegezte a tavaszi ültetési időszakot Farkas Barta Kata. Most szombaton, április 15-én 375 fát ültettek el a Fürdő mögötti területen. Az egyesület elnöke hozzátette: a hétvégék mellett a Termostar Kft. Csalánosi úton történő fásításában is részt vettek, emellett facsemetékkel járultak hozzá a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. és a Hírös Sport tavaszi ültetéseihez. A fákat a 10 millió fa Alapítványtól kapták, egy részük a Kocsis Pál iskola kertjében volt leiskolázva.

Hasonló cikkünk:  Olvasd el mit gondolnak szerkesztőségünk tagjai a sajtószabadságról!

Sok önkéntes vett részt a tavaszi ültetésekben / Fotó: Hraskó István

Az Erdőpark a 2023 PDC-permakultúra tervező tanfolyam gyakorlati helyszíne is volt, ahol csemeteültetést és a kis fák ápolását sajátíthatták el az ország legkülönbözőbb részeiről érkezett hallgatók.
A Zöld Küldetés április 22-én a Föld napját magvetéssel fogja ünnepelni. Farkas Barta Kata felhívta a figyelmet, természetesen ezután is lesz munka szombatonként, az önkéntesek a mulcsolásban és a facsemeték megjelölésében tudnak sokat segíteni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...