fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Nem döntöttek az ápolók 260 ezer forintos béremeléséről – közölte a Belügyminisztérium

- Advertisement -

A KecsUP is szemlézte tegnap azt az értesülést, miszerint 2024 márciusától 60 százalékkal nőhet az ápolók többségének bruttó fizetése. Az atv.hu kérdésére a Belügyminisztérium közölte:
„Az ápolói béremelés következő üteme – a korábbi bejelentéseknek megfelelően – a tervek szerint júliusban lép életbe, a bérfejlesztés részletszabályairól döntés nem született.”

A szakdolgozói kamara szerint Takács Péter egészségügyi államtitkár egy múlt heti fórumon azt ígérte, hogy a mostani 390 ezerről 650 ezer forintra nőhet egy 20 éves munkaviszonnyal rendelkező ápoló bruttó bére jövőre.

A Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya az atv.hu-nak most azt is írta, “a kormány a háború és a szankciók okozta rendkívüli helyzet ellenére is elkötelezett az egészségügyi szakdolgozók és az egészségügyben a nem gyógyító területeken dolgozók béremelése tekintetében.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...