fbpx

FRISS HÍREK

A magyar származású szlovák miniszterelnök szerint nem működnek az árstopok, ahogy azt Magyarország példáján is látni

- Advertisement -

„Magyarország esetében azt látjuk, hogy az árstopok nem működnek” – mondta az inflációról egy szlovák rádióműsorban Ódor Lajos, Szlovákia frissen kinevezett miniszterelnöke. Ódor többek között kifejtette, hogy az inflációt nézve „a legrosszabb már mögöttünk van”.

A tapasztalatok azt mutatják, az áfacsökkentésnek sem lenne hatása – tette hozzá Ódor. A szlovák miniszterelnök beszélt az infláció mellett a háborúról is: Szlovákia továbbra is folytatja Ukrajna támogatását. „El kell magyarázni az embereknek, hogy nem szélsőségesen magas a költségvetés egészéhez képest az Ukrajnának nyújtott segítség, ahogy azt is, mi történik, ha Ukrajna elbukik, és az orosz agresszió kiterjedtebb lesz, de ezt nem populista módon fogjuk tenni” – mondta.

Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnök hétfőn adta át miniszterelnöki megbízását a magyar származású Ódor Lajosnak. Čaputová ezzel egyidőben új minisztereket is kinevezte, és felmentette az Eduard Heger (Demokraták) által vezetett kabinetet.

Hasonló cikkünk:  Oscar-díj: Mihalek Zsuzsa vihette haza a szobrot, mint a legjobb látványtervező

Orbán Viktor gratuláló levelet küldött kedden Ódornak, amiben így fogalmazott:

„Szlovákia fontos szövetségesünk és stratégiai partnerünk. Örömömre szolgál, hogy országaink az elmúlt években a világjárvány, a gazdasági válság és a háború okozta kihívások ellenére is számos területen hatékonyan tudtak együttműködni”.

Majd biztosította arról is Ódort, hogy készen áll a közös munkára:

„Meggyőződésem, hogy a régiónk sikerét biztosító, a közép-európai nemzeteket összekötő erős szövetség különösen nagy jelentőséggel bír most, amikor Európának történelmi léptékű kihívásokkal kell szembenéznie” – írta a magyar miniszterelnök.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...