fbpx

FRISS HÍREK

Akciózott a Fidelitas: eurókötegekkel tömött táskával várták az Európai Parlament delegációját

- Advertisement -

A Fidelitas aktivistái eurókötegekkel megtömött táskával várták az Európai Parlament uniós pénzek felhasználását vizsgáló delegációját hétfőn.

Ezzel Eva Kaili, volt EP-alelnök korrupciós ügyére utaltak. A több százezer eurónyi kenőpénz egy részét táskákban és egy bőröndben rejtegette a botrány miatt lemondó Kaili és a férje. Fel is matricázták a fidelitasosok Kaili képével a bőröndöket.

Az akcióról szóló beszámolójukban azt írták, hogy „elvileg vizsgálódni jöttek, de már a bizottság személyi összetétele is borítékolja, hogy az ítélettel a kezükben érkeztek a budapesti kiruccanásukra. Mindeközben Brüsszelben az Európai Unió történetének legnagyobb korrupciós botránya zajlik, amiről persze ugyanezek a képviselők mélyen hallgatnak”.

A delegáció három napig lesz Magyarországon, hogy az uniós költségvetés védelméről és a jogállamisági feltételességi mechanizmusról szóló ügyekről tájékozódjanak. Meg akarják vizsgálni a helyreállítási és ellenálló képességi alap magyarországi működtetésére kialakított folyamatokat és ellenőrzési módját is. Találkoznak majd kormánytagokkal, a felfüggesztett uniós forrásokról szóló tárgyalásokat vezető Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel és Bóka Jánossal, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkárával is.

Hasonló cikkünk:  Mitől lesz tökéletes egy húsipari termék csomagolása?

Az uniós pénzügyekben érintett magyar parlamenti bizottságok ellenzéki tagjaival nem találkoznak. Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke elmondta, hogy a négy találkozóra csak a bizottságok elnökeit hívták meg, sem ellenzéki, sem pedig kormánypárti tagok nem lesznek jelen ezeken. Bánki szerint ez a delegáció kérése volt. Róna Péter, a DK EP-képviselője viszont azt mondta, hogy eredetileg az ellenzéki képviselők is kaptak meghívót, de végül csak a kormánypárti elnökökkel találkozik a vizsgáló delegáció.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...