fbpx

FRISS HÍREK

Átfordítják a terelést a Dózsa György úton, ideiglenesen megszűnik a Katona előtti buszmegálló

- Advertisement -

Nem árt majd figyelni hétfőtől a közlekedőknek a Dózsa György út és az Izsáki út térségében, mert a Katona József Gimnáziumtól a kosárakadémiáig „oldalcsere” lesz a lezárásban, azaz az újonnan aszfaltozott sávokon lehet majd menni. Ideiglenesen megszűnik a Katona előtti buszmegálló, helyette a Szalagház előtt alakítottak ki egyet.

Az 52-es négysávúsításán dolgozó Hazai Építőgép Társulás Zrt. a környező társasházakat szórólapokon értesítette ki, hogy miként változik május 8-tól, azaz hétfőtől a forgalmi rend (volt, ahol a ház előtti növényzeten landolt a papír). Kicsit nehéz értelmezni, és ha valaki nem tudja, hogy merre van észak, egy térkép is szükséges lehet hozzá. Mindenesetre a lényeg kihámozható: május 8-tól, hétfőtől a Dózsa György út és Izsáki út (a központból kifelé haladva) jobb oldala lesz lezárva a Katona József Gimnázium előtti buszöböltől egészen a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia (régi uszoda) előtti buszmegállóig. Így a járművek értelemszerűen a másik, nemrég leaszfaltozott oldalon haladhatnak majd, de nyilván érdemes lesz figyelni, pontosan hogy lesznek a terelések.

Ilyen értesítést kaptak a Dózsa György úti társasházak / Fotó: Hraskó István

A forgalomkorlátozás átfordítása több következménnyel is jár. Így például azzal, hogy a Szent Gellért és a Poprád utca Dózsa György út felőli vége is le lesz zárva. Viszont megnyitják az Olt utca és a Boldogasszony téri (hamburgeres melletti) útcsatlakozást, a Rózsakert melletti pedig végleg megszűnt.

A munkálatok ezen a szakaszon várhatóan augusztus közepéig tartanak, ezalatt a Katona József Gimnázium előtti járdát lezárják, a ballagó diákok pénteken még itt mehettek el az iskola főbejáratig.

A Katona József Gimnázium előtti járdát lezárják, remélhetőleg a munkálatok zaja nem fogja nagyon zavarni az érettségizőket és a többi diákot / Fotó: Hraskó István

A gimnázium előtti fontos buszmegálló ideiglenesen megszűnik (meg fogják hosszabbítani a buszöblöt, ennek esik majd két tölgyfa áldozatául), ezt a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. közzétette honlapján. Azt is közölték, hogy az 1-es, 11-es, 11A-s, 15-ös és 19-es buszok, valamint a helyi bérlettel is igénybe vehető ballószögi és helvéciai regionális egy ideiglenes megállóhelyen, a Petőfi Sándor utca 11. szám előtt állnak meg, azaz a Szalagház kereszteződéshez közeli végén. Itt:

Hasonló cikkünk:  Közösségi tér létrehozását tervezi Dobos József önkormányzati képviselő, a széchenyivárosiak öröme nem felhőtlen

Ideiglenes buszmegálló a Szalagház előtt / Fotó: Hraskó István

A Dózsa György úton a járda a buszöböltől (festékbolttól) egészen a Botond utcáig használható lesz, onnantól viszont vélhetően ezt is lezárják, mert a gyalogosforgalmat a bal oldalra, azaz a Kodály Iskola felőli oldalra irányítják.

A járműforgalom a kivitelezés alatt a teljes szakaszon kétszer egy sávon lesz biztosítva. A kiértesítésben az áll, hogy az „építés terület melletti ingatlanok megközelítése és a munkaterület mellett a parkolás időszakosan korlátozásra kerül”.

Szintén a kiértesítés szerint az Olimpia utcai körforgalom (McDonald’s) és a Vízmű utcai csomópont (volt Hullám étterem) közötti szakaszon egyelőre „változatlan formában marad fenn a jelenlegi forgalomterelés”. Az Izsáki út – Könyves Kálmán körút sarkán lebontották az itt álló épületet, vélhetően az itt kiépülő kanyarodósáv miatt. A Sport utca (az egyetem és a Vincent Étterem között) Izsáki útba való becsatlakozásánál épülő körforgalomnak lassan kész a bal fele, és építik a kormányhivatal egészségbiztosítási osztálya előtti parkolót is.

Félig kész körforgalom az Izsáki út és Sport utca találkozásánál / Fotó: Hraskó István

Azzal, hogy az egész kivitelezés miként érinti a fákat, mire kellett volna/kellene az előkészítés és a munkálatok alatt figyelni a fák védelme érdekében, egy külön cikkben fogunk foglalkozni.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...