fbpx
9.9 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

Falu György: A zebránál lévő tölgyfát nem engedjük kivágni

Lényegében utlimátumot adtunk a kivitelezőnek és a tervezőnek, hogy addig reszelgessék a terveket, hogy megmaradjon ez a tölgyfa.

Ezt mondta kérdésünkre Falu György alpolgármester, miután tegnap a főkertésszel közösen a Dózsa György úton megnézték azt a három tölgyfát, amelyeknek a kivágása ellen egy ideje többen tiltakoznak.

Az előzményről itt írtunk. És itt. Valamint itt is.

A háromból kettő fa már problémás, azokkal pár éven belül foglalkozni kellene, talán szívességet is tesznek, ha most azokat a négysávosítás miatt kiveszik. A harmadik fa azonban valóban jó állapotban van, azt mindenképpen meg akarjuk tartani – szögezte le Falu György. Elmondta, hogy a városnak korábban is ez volt az álláspontja.

Az alpolgármester elmondta hírportálunknak, hogy miután a helyszínen megnézték a fákat és azt a bejárót, ami miatt a terv szerint ezt az idős, de jó állapotú fát is ki akarják vágni, a hivatalban a térinformatikai rendszerrel is ránéztek a helyszínre.

Hasonló cikkünk:  Állj ki a jogaidért országszerte! – a közélet iskolája képzései országszerte elérhetőek lesznek

Nem értem miért terveztek oda hat méteres bejárót, amikor az a kapu csak három méter széles. Mi egyértelműen úgy látjuk, hogy megmenthető az a fa, lehet úgy alakítani a tervet, hogy az a tölgy megmaradjon. Úgyhogy ezt kértük is, mondhatni ultimátumot adtunk azoknak, akikre ez tartozik – mondta az alpolgármester.

Hasonló cikkünk:  Megnyitják a Széktói Stadion városi oldalán a lelátót

Arra a kérdésre, hogy ebben a történetben a város megtilthatja-e a fa kivágását, azt felelte Falu György, hogy ez már jogi kérdés, és miután nincs ilyen végzettsége, ezt nem tudja. A beszélgetés végén még annyit hozzátett, hogy amennyiben mégis a legrosszabb történik, és kivágják ezt a fát, mindenképpen méltó emléket állít neki a város.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...