fbpx

FRISS HÍREK

Magyar Mozgókép Díjra jelöltek egy kecskeméti kisfilmet

- Advertisement -

Az Aurorafilm Kecskemét Filmműhely legújabb filmje nagyot megy a fesztiválokon. Már vagy két tucat díjat zsebelt be, köztük a Göcsej Filmszemle és a Totál Plán Független Filmfesztivál fődíjait is. Most egy újabb lehetőség előtt állnak az alkotók. Ugyanis a Magyar Mozgókép Díjra jelölték a kisfilmet négy másikkal együtt. Ezt szokás a legrangosabb díjnak is mondani filmes berkekben.

Hét kategóriában kétszáz filmet neveztek, ezekből válogatták ki az 5-5 legjobbnak ítélt filmet. Idén öt fős szakmai zsűri díjazza a versenyben lévő filmeket és alkotóikat a Magyar Mozgókép Díjakkal. A zsűri elnöke Koltai Lajos világhírű operatőr, rendező. Az ünnepélyes díjátadóra június 10-én a Magyar Mozgókép Fesztiválon.

A Café Marilyn két ember találkozásáról szól. A helyszín egy kávézó. Az egyik férfi a történet szerint az ország egyik legismertebb szinkronhangja. A másik pedig vendéglátója. Az már az elején kiderül, hogy kisértetiesen hasonlít a két főszerpelő hangja. De a végére az is kiderül, hogy a hanghasonmás jóval többet tud a szinkronhangról. Többet, mint amit a bulvárcikkekből meg lehet tudni. Mondhatni thrillernek is a szűk fél órás film, a producer és író Farkas András Attila szerint inkább dráma, amelyben egy pisztoly is előkerül. A kisfilmet két éjszaka vették fel. A rendezője Reszeli-Soós András.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...