fbpx

FRISS HÍREK

Manipuláltak egy sajtófotót, mert a koleszigazgató fordítva fogta a nemzeti színű szalagot

- Advertisement -

Szerencsétlenül sikerült Bibok Róbert igazgatónak a Táncsics Mihály Kollégium focipályájának avatóünnepsége. Ez már nem most volt, hanem mintegy egy hónapja. Azonban most szúrta ki egy olvasónk a bakit, és az ebből fakadó fényképmanipulálást.

Április közepén tartották a Táncsics-Hét rendezvénysorozatot, amelynek egyik pillanata volt az intézmény műfüves pályájának avatása. Nagy csinnadratta volt, felvonultak városvezetők, politikusok, országgyűlési képviselők. Természetesen a kollégium igazgatása is. Az esemény tipikus pillanata volt, amikor átvágták a nemzeti színű szalagot, majd ebből egy-egy darabkát kivágtak, és átadták a felavató személyek számára. Egyet kapott belőle Bibok Róbert kollégiumigazgató is, de őt megviccelte kicsit a sors. Mindenki felmutatta a darabkát, majd ezt megörökítették a fotósok is.

Csakhogy az igazgatónak nem sikerült eltalálnia a helyes állást, így zöld-fehér-piros sorrendben mutatta büszkén a nemzeti színű szalagot.

Kirúgták vagy nem az ebből mémet gyártó diákot?

Persze tévedni emberi dolog, és talán nem is lenne utóélete a történetnek, ha nem történik utána az, ami. Valaki észrevette a hibát az igazgató környezetében, és egyébként elég hihetően, manipulálta utólagosan azt a sajtófotót, amelyet kitettek a kollégium Facebook oldalára az eredeti helyett. Vagyis a javított fotón már Bibok Róbert is jól tartja a szalagot, hála a számítógépes technikának.

Hasonló cikkünk:  A víztisztítás útját járták be a diákok a kiskanalak gyűjtőhelyén, azaz a szennyvíztelepen (galériával)

Olvasónk, aki felhívta erre a figyelmet, azt is megírta, hogy ezzel még nem fejeződött be a történet. Az egyik végzős kollégista diák mémet gyártott a bakiból és feltöltötte azt a kollégium zárt csoportjába. Ez eljutott az igazgatóhoz is, aki- az olvasónk szerint- kirúgta az érettségiző vidéki diákot, annak ellenére, hogy az többször elsimerte, hogy hiba volt részéről a mém, és elnézést kért.

Az eset kapcsán megkerestük Bibok Róbert igazgatót, aki válaszolt is levelünkre. Cáfolta, hogy kirúgta volna a diákot. Mint írja, „A diák jelenleg is rendelkezik intézményünkben  folyamatos  kollégiumi jogviszonnyal – tehát kollégiumunk közösségének tagja –  a tanév végéig.” Viszont azt megerősítette, hogy volt ügy belőle, legalábbis elbeszélgetett a diákkal. Úgy fogalmaz, hogy „személyes pedagógiai célú elbeszélgetés történt a diákkal, mely során elismerte hibáját, és elnézést kért.”

Az eset következményeként most néhány hírportálon az eredeti fotó (rosszul tartott szalag) látható, míg néhány helyen kicserélték (vagy eleve ezt töltötték fel) a módosítottra.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...