fbpx
4.2 C
Kecskemét
2024. április 23., kedd

FRISS HÍREK

Megsemmisült a kecskeméti Rubik kocka

- Advertisement -

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti szervezete fotókkal emlékezett meg a kecskeméti Rubik kockáról, amelyet négy éve a szervezet aktivistái festettek színesre, mintha egy Rubik kocka nőne ki a talajból. Így vált a szürke betontömb a szemnek kellemesebb látvánnyá. Most azt közölték, hogy négy év után megsemmisült.

Mély fájdalommal tudatjuk a kedves érintettekkel, hogy a RUBIK KOCKA megsemmisült… Köszönjük azoknak, akik szerették, ugrándoztak rajta, ezeket az emlékeket örökké a szívükben őrizhetik majd. RUBIK KOCKA, 2019-2023, élt 4 évet.

Több kommenetlő is sajnálatát fejezte ki, mások arról érdeklődtek, mi lett a kockával. Megkerestük ezért a Termostar Kft.-t, amely a környéken és a városban más helyen is dolgozik új projektjén, és emiatt több helyen bontani kellett burkolatot. A Rubik kocka is ennek áldozata lett.

„A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. az ellátásbiztonság további erősítése, valamint a hőtermeléshez felhasznált földgáz mintegy 70%-ának helyben rendelkezésre álló megújuló energiaforrással történő kiváltása érdekében átfogó fejlesztést hajt végre 2022-2023. évben EU-s forrásból.

A fejlesztés egyik kiemelt fontosságú eleme a kecskeméti távhőrendszer bővítése korszerű, hőszigetelt, energiatakarékos gerincvezetékekkel. Az összességében mintegy 6 km hosszú új gerincvezeték egységes energetikai rendszert alkot vállalatunk már meglévő, valamint a Mindszenti krt.-on épülő, új telephelyével, egyúttal olyan körzetek számára is elérhetővé teszi a klímatudatos távhőt, ahol jelentősen megnövekedett erre a fogyasztói igény az elmúlt években.

Az Irinyi utca – Akadémia krt. kereszteződésében található „beton kocka” egy távvezetéki akna, amely a kecskeméti távhőhálózat bővítése keretében megépülő Széchenyi Távvezeték kialakításával funkcióját veszti, és a Széchenyivárosi Fűtőművet a Nyugati Városkapuval összekötő vezeték kialakítása érdekében szükségessé vált az elbontása.”

Ezt írta Horváth Attila ügyvezető a nekünk küldött levelében. Meg még annyit, hogy mindent megtesznek azért, hogy a munka a lehető legrövidebb időt vegye igénybe. A levél végén azt írja, hogy „A gerincvezeték építése a terveknek megfelelően, ütemezetten halad, így a korszerű, hőszigetelt gerincvezetékek a következő fűtési szezonban – 2023 októberétől – a távhőellátásban érintett 40.000 fogyasztónk rendelkezésére fognak állni.”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...