fbpx

FRISS HÍREK

A rendkívüli parlamenti ülés napján rendkívüli szabályok lesznek érvényben az Országházban

- Advertisement -

Pénteken rendkívüli ülésen tárgyalja az Országgyűlés többek között a pedagógusok státusztörvényét is, hogy még a nyáron el tudják azokat fogadni. Erre a napra rendkívüli szabályok lépnek életbe.

Péntek délutánra tüntetést szervez a parlament elé a Tanítanék Mozgalom és az Egységes Diákfront. Az Országgyűlés Hivatala külön szabályokkal igyekszik megakadályozni, hogy a pártok vendégeiként vagy akár turistaként bárki bemehessen az Országházba, és megzavarja az ülést.

Az Országgyűlés Hivatalának levelét Barkóczi Balázs, DK-s képviselő osztotta meg, amelyben arról tájékoztatta Bakos Emil, gazdasági és működési főigazgató-helyettese a frakciókat, hogy június 16-án az Országház-látogatás szünetel, és sem az Országházba, sem a Szent György Irodaházba nem lehet napi belépési engedélyt kérni.

Kövér László házelnök megbüntette az LMP-frakció tagjait tavaly decemberben, mert beengedték az ülésterembe a Tanítanék Mozgalom aktivistáit. A tüntetők a pólójuk hátára írt betűkből Tanítanék szót rakták ki. A házelnök fél évre megvonta a frakció beléptetési jogát – ez éppen pénteken járna le.

Hasonló cikkünk:  Amit a csőkút szivattyú kapcsán tudni kell

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...