fbpx
11.5 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Hétfőtől lezárják Kecskemét egyik legforgalmasabb csomópontját, és sok busz is terelőútvonalon jár majd

- Advertisement -

 

Mint arról beszámoltunk, noha a beruházó Építési és Közlekedési Minisztérium először az Izsáki út és a Dózsa György út nyárra történő teljes lezárását kommunikálta, végül az önkormányzattal és a kivitelezővel „sikerült kialakítani azt a konszenzust”, hogy csak részleges lezárások lesznek június 19. és várhatóan augusztus 25. között.

  • A Katona gimnáziumnál lévő csomópont a Dózsa György út irányába le lesz zárva. A Dózsa György úton a nagykörút és az Ipoly utca (Kodály Iskola) között nem lehet majd közlekedni, kivéve: az út páros oldalán az Olt utca irányából a Boldogasszony térig egyirányban mehet majd a forgalom.
  • A Dózsa György utcára az Ipoly utcából csak balra, a Botond utcából csak jobbra – a vasúti átjáró felé – lehet majd kikanyarodni.
  • Csak a vasúti átjáró felé lehet kanyarodni az Ipoly utcából és a Botond utcából is / Fotó: Hraskó István

    A vasúti kereszteződés után jobbra, a Mercedes Benz Sport Akadémia előtt egy ideiglenes egyirányú átkötő út épül, amely tehermentesíti az Olimpia utcát, megközelíthetővé válik a McDonald’s, a JYSK és a Vincent Étterem, valamint a Rudolf laktanya mellett elhaladó szervízúton át a Sport utca. Az Akadémia előtti ideiglenes átkötésnek vasárnap délelőtt még nem sok nyomát láttuk.

Ha minden igaz, itt lesz majd egy ideiglenes átkötő, bár vasárnap még nem sok nyomát láttuk / Fotó: Hraskó István

  • A minisztérium közölte szerkesztőségünkkel, hogy a Botond utca ennek az építési ütemnek az első szakaszában még nyitva lesz a Dózsa György út irányába, de a közműkiváltások elvégzése érdekében, és a kivitelezés előre haladásának függvényében a nyári folyamán időlegesen lezárják.
  • A vasúti kereszteződés után balra lehet eljutni a Lidl, Szilvási és ezek környezetében lévő kereskedelmi és egyéb létesítményekhez, valamint az Erzsébet lakóparkhoz.

Itt mehet majd a forgalom a nyáron is / Fotó: Hraskó István

  • A Target Center melletti dr. Szobonya Zoltán utcáról kétirányú célforgalom lesz a Sheraton szállodáig, így azon útszakasz páros oldalán lévő összes intézmény, vállalkozás gépkocsival megközelíthető.
  • A Sheratontól a Szilvási parkolóig két irányba kizárólag teherautók, kizárólag áruszállítás céljából közlekedhetnek.
  • A Vízmű utcai csomópontot teljes egészében le kell zárni, ott csak az autóbuszok haladhatnak át. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Izsáki út az Auchan irányából a Vízmű utcai csomópontban lényegében zsákutcává alakul, ezért kérik a közlekedőket, hogy átmenő forgalom céljára kerülő útvonalakat használjanak.

A Vízmű utcai csomópont minden irányból megközelíthetetlen lesz / Fotó: Hraskó István

Érdemes átböngészni ezt a térképet is, ezeken be vannak rajzolva a különböző forgalmi változások.

Nagyobb formátumban innen lehet letölteni.

Természetesen az ezen az útvonalon közlekedő buszok menetrendjét is alaposan érintik a lezárások. A Kecskeméti Közlekedési Központ közölte, a lezárt szakaszon található valamennyi megállóhely forgalma ideiglenesen szünetel, ezért az autóbuszjáratok terelő útvonalon és külön meghirdetett útzári menetrend szerint közlekednek. A lezárásban érintett autóbuszvonalak: 1, 1D, 11, 11A, 15, 15D, 19, 22, 29, 34, 34A, 350.

Több járat ideiglenesen szünetel, egyes vonalakat összevonnak, és lesznek új járatok. A Vízmű utca elnevezésű belváros irányú megállóhelyet ideiglenesen áthelyezik a dr. Szobonya Zoltán utcára.
A regionális autóbuszjáratok is terelő útvonalon közlekednek.
A KeKo az utasoknak azt javasolja, hogy amíg az utazástervezési felületeken nem lesznek naprakészek a menetrendi adatok, addig töltsék le az aktuális menetrend füzetet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...