fbpx

FRISS HÍREK

Lázár János beígérte a semmit, ha a hódmezővásárhelyiek újraválasztják Márki-Zayt

- Advertisement -

Lázár János építési és közlekedési miniszter a Rádió 7 Közös nevező című műsorában arról beszélt, hogy Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester árt a közösségnek, ha továbbra is a politikában marad. Szerinte ugyanis Márki-Zay „idegen érdekeket szolgál”. A korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt helyi és országos politikai lépéseit „lassú halálnak” nevezve egzisztenciális okokra vezette vissza Márki-Zay Péter azon bejelentését, hogy újraindul a polgármesteri posztért.

A miniszter bízott abban, hogy ha valaki akkorát bukik az ország első számú vezetői pozíciójáért folytatott küzdelemben, mint Márki-Zay Péter, akkor saját magától rájön arra: árt a közösségnek, ha továbbra is a politikában marad.

„Azt gondoltam, hogy talán marad benne annyi józan ész, hogy félreáll és hagyja boldogulni a városát, és eltűnik a politika és a közélet színpadáról, merthogy a választók ezt a parancsot adták neki 2022-ben” – mondta Lázár, aki szerint ha valaki egyszer az országos politikában elbukik és veszít, arra nagy hiba lenne rábízni Hódmezővásárhelyt. Mindegy, hogy melyik párthoz tartozik, „egy vesztes és egy bukott ember csak vesztessé és bukottá tud tenni egy várost” – mondta.

Hozzátette, hogy a kormány tagjaként azt kell mondania, hogy ha a hódmezővásárhelyiek megválasztják Márki-Zay Pétert polgármesternek, „ami persze szíve joguk, és van persze lehetőségük erre, akkor a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak” – fenyegette és zsarolta meg ezzel a várost Lázár.

Hasonló cikkünk:  A Belügyminisztérium megkezdte a kórházak ellenőrzését

Ez nem Hódmezővásárhelyről szól, hanem arról, hogy 2022-ben létezett egy csoport, ami az ország sorsát pénzért idegeneknek akarta kiszolgáltatni – mondta Lázár, majd úgy folytatta, hogy el akarták adni Magyarországot idegen érdekeknek, és ezt a csoportot Márki-Zay Péter vezette. Az adófizetők pénzét, a közösség pénzét nem lehet olyan emberre bízni, sem helyi, sem országos szinten, „aki teljesen egyértelműen idegen érdekeket szolgál” – mondta.

A miniszter szerint dokumentált és bizonyított 2022-es történésekről van szó, amikről számos információ fog napvilágot látni rövid időn belül.

„Márki-Zay Péter pénzt kapott személyesen azért, hogy idegen, külső érdekeket szolgáljon, ilyen emberrel nem tudunk és nem fogunk együttműködni” – mondta Lázár.

A vásárhelyiekre tartozik, hogy ellenzéki vagy fideszes polgármestert választanak, mert szerinte a kormány „elég jól elvan”, ha egy várost ellenzéki polgármester vezet. Azonban Lázár szerint nem lehet olyan emberre bízni a város jövőjét, aki az adóforintokat úgy akarja felhasználni, hogy eközben idegen érdekeket szolgál.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...