fbpx

FRISS HÍREK

Megint vicceskedik a Kálvin téri parkoló szabad helyeket mutató kijelzője

- Advertisement -

Olvósónk lőtte a fotót kora reggel, amelyen látszódik, hogy két autó áll a Kálvin téri parkolóban. A kijelző mégis azt mutatja, hogy nincs már szabad hely itt, nem érdemes befordulni a parkolóba. Még jó, hogy annyira szembetűnő volt reggel a szabad helyek száma, hogy ez bosszúságot nem okozott. Azonban korántsem ez a helyzet, ha van még pár hely, de nullát mutat, mert akkor esetleg aki hisz a digitális kijelzőnek, halad tovább és keres máshol helyet. Olvasónk gyakran jár erre reggelente, és azt írta, hogy nem ma volt az első téves működés.

Néha szenzorokat kell tisztítani és kalibrálni

Régebben is gond volt ezzel a kijelzővel. Annyira, hogy akkor egy szaggatott kartonpapírral takarták el a téves számokat. Akkor megtudtuk, hogy a szenzorokat meg kellett tisztítani, majd kalibrálni a rendszert. Egy ilyen műveletet azonban csak úgy lehet elvégezni, ha minden hely szabad. Amennyiben még a kora reggeli órákban is áll itt pár autó, akkor szükség esetén ezeket elemelik majd visszateszik.

Hasonló cikkünk:  Szoboszlay Eszter: Jöhet a filmkészítés – támogatásban részesült a Találkozás animációs film

A Kálvin téri parkoló szenzoros rendszerét a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. valósította meg pilot projektként.

„A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a pilot projektet azért hozta létre, hogy vizsgálja az intelligens parkolással kapcsolatos foglaltsági mutatókat, a parkolóhely foglaltságát figyelő szenzor technológiákat és azt a mobilfizetési szolgáltatás kapacitásának bővülésével állítsa párhuzamba.” – válaszolták kérdésünkre egy korábbi kalibráláskor.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...