fbpx
4.9 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Mezőgazdaság: Jól is jött és nem is a sok eső

- Advertisement -

Úgy tűnik, hogy magunk mögött hagytuk a csapadékos időjárást, de azért a nyoma megmaradt. Legalábbis a mezőgazdaságban biztosan. Megkeresésünkre a megyei agrárkamara elnöke elmondta, hogy az elmúlt hetek csapadékmennyisége 65-80 mm között alakult. Csendesen és folyamatosan áztatta a földeket.

Az őszi gabonaféléknek és a tavaszi vetéseknek nagyon jókor és jól jött ez a csapadékmennyiség. A tavalyi aszályos évszak miatt, most kezd visszatöltődni a vízréteg a talajokban. Komolyabb problémát nem okozott a csapadék mennyisége, belvíz nincs, sőt a homokosabb területeken már nincs is nyoma a nagyobb esőzésnek – válaszolta megkeresésünkre Gáspár Ferenc megyei elnök.

És ami már nem annyira jó

De azért van az esős időszaknak hátulütője is. A kalászosok megdőltek. A nedves csapadékos időjárás miatt  felütötték a fejüket a gombabetegségek. Ezeket csak most, a jó időben tudják vegyszereznil. Az őszi búza, árpa és tritikálé aratását ez az időjárás egy-két héttel biztosan meg fogja nyújtani.

Hasonló cikkünk:  Hittan csoportjába járó gyerekeket vett rá szexuális kapcsolatra az egykori katolikus pap

A szabadföldi szamócáknak nem kedvezett a csapadék és a párás időjárás, mert a szürkepenész megjelent a termésen és azok elkezdtek rothadni. Az éppen aktuális tavaszi vetésű zöldségfélék vetési ideje is csúszik, mivel nem tudták a munkálatokat folytatni.

A jobb idő megjelenésével megyeszerte gőzerővel folynak a palántázási és növényvédőszerezési munkálatok.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...