fbpx

FRISS HÍREK

Ötödikes kislányt fenyegetett meg három férfi Kecskeméten

- Advertisement -

Mintegy egy hete történt az eset a Magyar Ilona Általános iskola környékén, ott, ahol a Máltai Szeretetszolgálat nappali melegedője is üzemel. Egy ötödikes kislányhoz lépett oda három férfi, és azt mondták neki, hogy ha nem adja oda nekik a telefonját, akkor megbicskázzák. A kislány rémületében egészen a Malomig futott, oda bement, idáig követték a támadók.

A szülők dühösek, az iskola nyugtat

Az esetről az iskola Facebook csoportjában is beszélgettek. Az egyik szülő, aki leírta itt a véleményét, minket is megkeresett. A lánya osztálytársával történt az eset. Azt mondta, hogy már jó ideje probléma ez a környéken. Nem egyszer félmeztelen, de akár meztelen emberek rohangálnak a környéken és megjegyzéseket tesznek gyerekekre, szülőkre. Miután a Máltai melegedőjébe hajléktalanok, mentálisan leépült emberek járnak, azt feltételezik, hogy ebben a körben kell keresni a tetteseket is. A Facebook csoportból az derül ki, hogy az iskola meg is kereste a melegedőt, hogy nézzék vissza a kamerák felvételeit.

Megkeresésünkke a Máltai intézményvezetője elmondta, hogy a felvételeken nem tudták beazonosítani a férfiakat, így azt sem tudják, hogy a melegedő visszatérő ellátottjai-e a férfiak vagy sem. Gyöngyösi Renáta hozzátette, hogy még ha semmi közük sincs a támadókhoz, nyilván könnyű azt mondani, hogy biztos máltaisok voltak, intézkedjen a Máltai. Az intézményvezető elmonda azt is, hogy mivel nem látszódik, kik a férfiak és mert közterületen történt az eset, ők feljelentést nem is tettek. A rendőrség akkor foglalkozik az üggyel, ha esetleg a szülő megteszi ezt.

Besokallt egy szülő, kiveszi a gyerekét az iskolából

A nekünk nyilatkozó szülőtől úgy tudjuk, hogy a család nem tett feljelentést. A kisklányt így is sokk érte, nem akarják, hogy a nyomozási procedúra tovább ártson a lelkének. Ugyanakkor a szülők mérgesek, hogy senki semmit nem tesz ez ügyben. Hogy most mi a helyzet, nem tudni, de évekkel ezelőtt éppen ezen a környéken találtunk olyan eszközöket bokrok alatt, amelyek arra utalnak, hogy drogosok járnak errefelé. Hogy a támadók is drogosok lennének, ezt a kislány nem tudhatta, de azt elmesélte, hogy részegnek tűntek. Arcukra azonban ő sem emlékszik, így személyleírást sem tudna adni, ha lett volna rendőrségi ügy.

Hasonló cikkünk:  Rekordot döntött a futók létszáma Szentkirályon (galériával)

Az osztályfőnök a Facebookon is igyekezett megnyugtatni a szülőket. Azt írta nekik, hogy ő is elbeszélgetett a diákokkal, de otthon is legyen téma az, hogy mit csináljanak a gyerekek, ha ilyen megesik velük. A nekünk nyilatkozó szülő mondta is, hogy ő arra tanítja lányát, hogy fusson azonnal. Ugyanakkor azt is leszögezte, hogy kiveszi a lányát az iskolából, mert szerinte tarthatatlan a helyzet, és nem akarja megvárni, hogy egyszer baja esik.

A tankerület szerint lett feljelentés

Kerestük a tankerületet is, hogy az iskola mit tud az ilyen és hasonló esetekről, és, hogy mit tud tenni ellenük. Ők már azt írták válaszukban, hogy megtörtént a feljelentés. Ezt írták:

„A Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti kirendeltsége az iskola közelében helyezkedik el, itt a rászorulók (hajléktalanok, hátrányos helyzetűek) meleg ételt, ruhát és egyéb támogatást kapnak. Az érintett tanuló jelezte a szülők felé a problémát, akik az esetet követően értesítették az osztályfőnököt, valamint rendőri feljelentést tettek. Emellett értesítették a Szeretetszolgálat kirendeltségét is, ahol közölték az iskolával, hogy figyelni fogják a környéket, hogy a jövőben ilyen eset ne fordulhasson elő.”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...