fbpx

FRISS HÍREK

Polgári Válasz: Nem tárgyalunk, önállóan indulunk a választáson

- Advertisement -

A Polgári Válasz (PV) nem tárgyal más pártokkal az önkormányzati választás előtt. Önállóan vágunk neki – nyilatkozták a párt vezető politikusai a KecsUP-nak. A PV kecskeméti elnöke, Vida Zsanett, megkeresésünkre elmondta, hogy azokat a kiábrándult választókat szeretnék megnyerni, akik egyik nagy politikai tömbre sem szívesen szavaznak. Beke Bálint, a PV Dél-Alföldi régiószervezője hozzátette, hogy számukra azok a kiábrándult szavazók, akik vagy azzal nem értenek egyet, ami jelenleg az országban politika néven történik, vagy pedig nem tudják elfogadni a Fidesz elveit, sem helyi szinten az ellenzéki Szövetséget nem tudják támogatni a benne lévő balliberális pártok miatt.

Arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb körzetben el tudjunk indulni önálló jelölttel – szögezte le a városi elnök. Arra a kérdésünkre, hogy ez azt is jelentheti-e, hogy akár mind a 14 körzetben lesz PV-s jelölt, megint csak annyit felelt Vida Zsanett, hogy minél több körzetben szeretnének jelöltet.

Már folynak az egyeztetések. Vannak nevek. Belső emberek és külsősök is. Vannak, akiket mi keresünk meg, mások maguk jelentkeznek. Nevet nem mondunk, de már van körzet, ahol tudjuk, ki fog indulni. Saját polgármesterjelöltben is gondolkodunk, de mikropártként talán ez a legnehezebb kihívás. De legalább egy jelölt már biztosan van erre a pozícióra, és a keresést még folytatjuk. Úgy véljük, hogy néhány hónap múlva már kész tényekkel állhatunk a nyilvánosság elé – nyilatkozta Beke Bálint, Dél-Alföldi régiószervező.

Vida Zsanett, a Polgári Válasz kecskeméti elnöke

A párt helyi elnöke elmondta, hogy a kecskeméti szervezet folyamatosan növekszik. Vannak egyetemisták és középkorúak is a tagságban, és foglalkozásra is sok színű a tagság.

Hasonló cikkünk:  Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Nekünk már az elmúlt két év is szinte kampány volt. Másként tekintünk erre, mint a többi párt. Igyekeztünk minden lehetőséget megragadni, hogy nézeteink eljussanak a közvéleményhez, de azért nekünk ez nehezebb, mint a nagyobb pártoknak. Ezért is próbálunk aktívabbak lenni – mondta Beke Bálint.

Beke Bálint, a Polgári Válasz Dél-Alföldi régiószervezője

A Polgári Válasznak lesz majd egy aláírásgyűjtése is, amely arról szól, hogy a politikusok ne kampányoljanak gyerekekkel.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy odaállítják a gyerekeket biodíszletnek, ha jön a kampány. Szeretnénk ez ellen tenni, és megmozgatni a választókat egy aláírásgyűjtéssel. Egyben példát is fogunk mutatni. A PV jelöltjei nem fognak gyerekekkel fotózkodni, és ebben számon lehet minket kérni – szögezte le a Dél-Alföldi régiószervező.

Végezetül megtudtuk, hogy a pártot létrehozó korábbi elnök Bencsik János, aki anno a Jobbikból érkezett (miután ott elnök lett Jakab Péter), és aki komrányzati megbízást, főkonzuli tisztséget kapott később, már nem tudják a párt soraiban, és meg is szakadt a kapcsolat vele. Beke Bálint erről annyit mondott, hogy a PV törekvései nem változtak, azonban Bencsik egy másik utat választott.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...