fbpx
11.5 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Bodrozsán a négysávúsításról: A kerülőutak teljes felújítását kértem

- Advertisement -

Ami sok, az sok – így kezdi legújabb posztját Dr. Siposné Bodrozsán Alexandra, aki többek között a Petőfiváros önkormányzati képviselője, de sok-sok utca is hozzá tartozik, amelyek most kerülőútnak számítanak, amíg az Izsáki utat helyenként teljesen lezárták. Pontosan ezzel kapcsolatban bosszankodik a képviselő, és ezt ki is írta magából.

„Az egyik legnagyobb gond pedig az, hogy a korlátozások miatt a környező utcákra terelődik a forgalom – teherautók, autóbuszok hajtanak be lakó- és pihenőövezetekbe. Ez nemcsak az ott lakók pihenését akadályozza, hanem az útburkolatban is nem kevés kárt okoz. A kivitelezési munkák tervezése során pedig természetesen erre nem gondoltak…Éppen ezért levelet írtam az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetőjének, Lázár János miniszter úrnak, és haladéktalanul kértem, hogy a környező utcák TELJES rekonstrukcióját tervezzék be és végezzék el!” – fogalmaz Facebook posztjában a képviselő.
Nem lehetnek egy kecskeméti beruházásnak pont a kecskemétiek a vesztesei! Nem hagyom annyiban az ügyet – teszi hozzá.
Kértük a képviselőt, hogy sorolja fel, melyik utcákra gondol, íme: Bimbó utca, Bokréta utca, Daru utca, Drégely utca, Duna utca, Hernád utca, Homok utca, Kelemen László utca, Könyves Kálmán körút, Rába utca, Rózsabarack utca.

Bodroszán: Néha senkit nem látunk dolgozni

Bár szerinte tehát a fenti a legbosszantóbb most a környéken élők számára, azonban van más is, amit megosztott a nyilvánossággal. Szerinte ugyanis  „sokszor napokig vagy
hetekig nem látunk senkit dolgozni az útépítésnél. Értetlenül állunk azelőtt, hogy miért nem lehetett a kezdetektől minimum a hétvégi munkavégzést megvalósítani, hogy minél kevesebb kényelmetlenséggel járjon ez a projekt. Az illetékesekkel munkaértekezletet tartottunk a Városházán a napokban, és az volt az indok, hogy ha nem dolgoznak kint, akkor jellemzően “adminisztrációs tevékenység” folyik.”
Dr. Siposné Bodrozsán Alexandra azt sem érti, mi tart két évig egy néhány km-es szakasz szélesítésében, szerinte több példa is akad más országokban, amikor hetek alatt végeztek hasonló munkákkal. A képviselő szerint nem elfogadható, hogy végre elkezdődött a négysávúsítás, amit a Fidesz már régen ígérget, azonban annyi bosszúsággal jár, mint amennyit tapasztal, és amennyiről panaszkodnak neki. Ezért is fordult a miniszterhez.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...