fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Kukoricalabirintusban bolyonghatunk a kiszombori határban

- Advertisement -

Öt és fél kilométer hosszú labirintust alakítottak ki a falu határában lévő kukoricásban a helyi Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagjai a Csongrád megyei Kiszomboron, ezzel állítva emléket a faluban 50 éve fúrt első olajkútnak.
A tavaszi vetés után, tervrajz alapján kapálták ki az útvonalat. A kukorica mostanra megnőtt, így a látogatók július 15-től már bolyonghatnak az útvesztőben.

Lendületesen gyalogolva is bő egy órás talpalás, amíg a végére érünk a kukoricásban kijelölt kalandösvénynek. Megijedni persze nem kell, az élményhez térkép is jár, elveszni nem, csupán el-eltévedni lehet benne.

A tíz focipályányi területen kialakított olajkút-labirintus nem az első ilyen vállalkozása a településnek: az idei már a tizenötödik útvesztőjük, amelyet egészen augusztus 20-ig kereshetnek fel a látogatók a megadott nyitvatartási időben.

Hasonló cikkünk:  Vita alakult ki az energiaitalok 18 éven aluliaknak tiltásáról

via RTL Híradó

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...