fbpx
18 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Kukoricalabirintusban bolyonghatunk a kiszombori határban

Öt és fél kilométer hosszú labirintust alakítottak ki a falu határában lévő kukoricásban a helyi Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagjai a Csongrád megyei Kiszomboron, ezzel állítva emléket a faluban 50 éve fúrt első olajkútnak.
A tavaszi vetés után, tervrajz alapján kapálták ki az útvonalat. A kukorica mostanra megnőtt, így a látogatók július 15-től már bolyonghatnak az útvesztőben.

Lendületesen gyalogolva is bő egy órás talpalás, amíg a végére érünk a kukoricásban kijelölt kalandösvénynek. Megijedni persze nem kell, az élményhez térkép is jár, elveszni nem, csupán el-eltévedni lehet benne.

A tíz focipályányi területen kialakított olajkút-labirintus nem az első ilyen vállalkozása a településnek: az idei már a tizenötödik útvesztőjük, amelyet egészen augusztus 20-ig kereshetnek fel a látogatók a megadott nyitvatartási időben.

Hasonló cikkünk:  Lassan egy gombóc fagyinál is kevesebbet érnek az állami gyerekbiztosítás tételei

via RTL Híradó

Hasonló cikkünk:  Kunhalmi: a fideszeseket szembesíteni kell a valósággal

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...