fbpx
21 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

4-1-re győzte le a KTE a felcsútiakat. A csapat jó, a szolgáltatás a stadionban még hiányzik

- Advertisement -

Colley a 6. percben, ha nem lesről kotorta volna a labdát a kapuba, amit a VAR segítségével a sok percig tartó izgalom után állapítottak meg, akkor egészen biztosan más lett volna a játék képe a Kecskemét és Puskás Akadémia összecsapásának az NB I ötödik fordulójában. Az esetet követően a hazaiak pillanatra fellélegezhettek, már amennyire a 36 fokos délutáni hőségben feltudtak, hogy ezután nagyobb lendületre kapcsoljanak, és átvegyék a Fejér megyeiek felett az irányítást. A mérkőzést a lelátóról követtük nyomon.

A stadionban, főleg a városi oldalként ismert, újabban napos oldalnak elkeresztelt lelátón ülők közül többen is megjegyezték, nem értették, hogy az MLSZ miért nem tette át a mérkőzést vagy esti időpontra, vagy az előző napra, péntek estére, amikor úgy sem játszott más csapat. A hőség a mérkőzés látógatószámán is megmutatkozott, ami miatt kevesebben is váltottak jegyet (2780-an) a „királyi csapat” ellen, ahogy a lila fehér szurkolók némelyike emlegette a felcsúti csapatot. Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője, a mérkőzés végén külön ki is tért az időjárási viszonyokra, mert szerinte: „A meccs hősei a szurkolók, akik ilyen melegben is végig buzdítottak minket, nagyon köszönöm ezt nekik.” Hornyák Zsolt felcsúti edző is utalt a melegre, „Életveszélyes 36 fokban fél négykor játszani” – jegyezte meg.

A meleg ellenére is küzdött a KTE, aminek az első játékrész derekén meg is lett az eredménye, amikor Slagveer követett el szabálytalanságot Horváth Krisztoferrel szemben a tizenhatoson belül. A KTE tizenegyesét Nagy Krisztián értékesítette. KTE-PAFC: 1:0.

Csere, több ápolás és a rendkívül melegben a többszöri ivószünet miatt 10 percet hosszabbított a játékvezető. Ez láthatóan megzavarta a Puskást, mert Golla vitte szabálytalanul a földre Tóth Barnát szintén a tizenhatoson belül, amiért második tizenegyesét kapta a Kecskemét. A bünetőt Horváth Krisztofer váltotta gólra. 2:0.

A csapat jó, a körítés a stadionban azonban még hiányzik

A napos oldal a szünetben elvonult az égető nap elől a stadion végén található szűk árnyékba. Voltak, akik a kandeláber tövében kerestek menedéket, mások a mosdók előtti keskeny árnyékot adó sávban, de voltak, akik a tűzőnap ellenére is sorba álltak a hűsítőért. Várakozás közben a beszélgetés témája a fociról a szolgáltatás milyenségére terelődött. „Jó lenne, ha lennének napvitorlák alatt padok a büfénél, mint más NB1-es stadionokban, ahol már a mérkőzés előtt össze lehetne gyűlni a barátokkal, elfogyasztani egy perecet vagy hot dogot egy sörrel vagy hideg üdítővel.” – veti fel társának a lila mezes szurkoló. „Ha már nem tették későbbre a mérkőzést, legalább alkalmi vízvételt biztosíthattak volna a mérkőzés idejére. Az atlétikai világbajnokságon is nagyon jól megoldották.” – jegyezte meg a középkorú férfi, aki arra utalt, hogy a mérkőzés közben egy valaki rosszul is lett. (Szerencsére komolyabb baj nem történt, a második félidőt már ismét a lelátón követhette nyomon a KTE fanatikusa.)

Hasonló cikkünk:  Elhunyt Nagy Zsolt, a KTE futballcsapatának korábbi ikonikus kapusa

A szünetben folytatott ötletelést a bírói sípszó szakította félbe, ami, mint utólag kiderült, újabb tizenegyest jelentett, de ezúttal ezt a Puskás játékosa, Jakub Plsek lőhette. Három 11-es után 2:1 re vezettek a hazaiak. Az 57. percben ismét Horváth Krisztofer vált főszereplővé, de immár akcióból volt eredményes, aki 20 méterről lőtt szép gólt. Szabó István értékelése szerint ez volt a mérkőzés fordulópontja, a KTE ugyanis fokozni tudta a tempót, és Horváth kiválóan bontotta meg a Puskás védelmét. 10 perccel később ismét Horváth villant, ezúttal gólpasszt adott Tóth Barnának.

A jól és ötletesen futballozó Kecskemét, ahol a kezdőcsapatában 1, a felcsútiban 7 légiós szerepelt, 4–1-re küldte padlóra Hornyák Zsolt csapatát, aki szerint az eredmény ellenére a játékban jobbak voltak.

Kecskeméti TE-Puskás Akadémia FC 4-1 (2-0)
Kecskemét, Széktói Stadion, 2780 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Nagy K. (31., 11-esből), Horváth K. (45+9., 56., előbbit 11-esből), Tóth B. (67.), illetve Plsek (47., 11-esből)
sárga lap: Tóth B. (35.), Szuhodovszki (45.), Szabó A. (85.), Májer (92.), illetve Plsek (29.), Levi (62.)

A következő fordulóban a harmadik helyen álló Kecskemét a tabellán második, Debrecen otthonában lép pályára.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...