fbpx

FRISS HÍREK

A kommentelők szerint szégyen, ami augusztus 20-án (nem)történt Kecskeméten

- Advertisement -

Tegnap már egy élő videóban foglalkoztunk a kérdéssel, hogy van-e, lesz-e bármi Kecskeméten augusztus 20-án. Most már ez a múlt, és tudjuk, hogy milyen volt a felhozatal. A városi ünnepséget közvetítettük, de ezt tekinthetjük a kötelező „versenyszámnak”. Az egyházi méltóságok elmondták áldásaikat az új kenyér felett, megkoszorúzták Szent István szobrát. Volt egy minimális kulturális körítés, egy kis kommunistázás, és ezzel ahogy elkezdődött, véget is ért a „programkavalkád” Kecskeméten.

A kommentek között sokszor olvasható a szégyen szó

Az élő videó alatt szép számmal jöttek kommentek, és egyrészt alátámasztották a felvetésünket, hogy nem nagyon látunk nyomait programoknak. Másrészt kifejezték felháborodásukat. Névtelenül válogatunk a kommentekből a teljesség igénye nélkül.

„Szörnyű, élhetetlen lett ez a város.”
„Mióta ez a nő a polgármester szégyent hoz a városra… El kell menni más városba hogy jól érezd magad.”
„A környéken lévő kis településeken nagyobb élet van mint a Hírős „Vármegye” székhelyén!”
„Szégyen ez a város!!!!”
„Ugyan már…tiszta szégyen !!!”
„Szêgyen hogy semmi rendezvény nincs augusztus 20-án”
„Negyedik generációs Kecskeméti vagyok, De már szégyen a város a vezetés miatt . Ez egy pusztuló város.”
„Szégyen Kecskemét”
A kommentek döntő többsége hasonló véleményt fogalmaz meg. Egy-két olyan hozzászólás van, amely szerint volt már a nyáron sok program, nem olyan nagy ügy, ha most pár napig nem volt.
Azonban nem csupán a KecsUP Facebook oldalán voltak hasonló kommentek. Több helyi csoportban is téma volt, hogy milyen programok vannak a városban augusztus 20-án, és ezeken a fórumokon is lényegében oda jutottak, ahova a mi kommentelőink. Vagyis, hogy szégyen, hogy nem voltak programok Kecskeméten az államalapítás ünnepén.

Sok kecskeméti vidéken ünnepelt inkább

A környező kisebb és nagyobb településeken gazdagabb volt a kínálat. Tiszakécskén például Bikini és Hooligans koncert volt. Kiskunfélegyházán pedig Paulina és Valmar koncertekre szórakozhatott a közönség. De Tőserdőn és más helyeken is volt választási lehetőség.
Többen felvetették, hogy idén nem augusztus 20-én kezdődött a Hírös Hét Fesztivál, amit szintén furcsának találnak sokan. Erről lesz majd egy külön cikkünk, mert az e heti programok kapcsán is felmerült bennünk jó néhány gondolat, és úgy láttuk, hogy másokban is.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...