fbpx

FRISS HÍREK

A vacsiközi képviselő azt szeretné, ha az önkormányzat adna pénzt a postapont nyitására a Gázló utcában

- Advertisement -

Mivel eddig nem igazán érdeklődtek vállalkozók, hogy a Magyar Posta partneri programján belül postapontot működtessenek a saját ingatlanukban, azaz például boltban, vagy patikában, a Vacsiköz-Bethlenváros képviselője a közgyűléshez és a polgármesterhez fordult. Azt indítványozza, a városvezetés a lehető leghamarabb kezdjen tárgyalni a Magyar Postával, hogy a bezárt Gázló utcai posta helyén alakítsanak ki postapontot, önkormányzati forrás bevonásával. Mint írta, a posták tavaly őszi bezárása után közel száz település polgármestere eredményesen tárgyalt és elérte, hogy önkormányzati ráfordításokkal a bezárt kis postáik egy részét újra nyithassák, de „Kecskemét önkormányzata nem volt ezek között”.

A hat bezárt kecskeméti posta, köztük a Gázló utcai (vacsiközi) ügyéről többször írtunk. A legutóbbi fejlemény az volt a nyár közepén, hogy körzet önkormányzati képviselője, dr. Tóth Szilárd (Szövetség a Hírös Városért Egyesület) Facebook-posztban szólította meg a városrész vállalkozóit, üzlettulajdonosait: jelentkezzenek, ha látnak fantáziát egy postapont üzemeltetésében. Erre a Magyar Posta partneri programjában van lehetőség. A csekkfelvételt, valamint a levél- és csomagfelvételt lehetne végezni az új partnereknek, a háznál történő kézbesítéssel továbbra is a Magyar Posta foglalkozik.

A képviselő most indítványt nyújtott be a közgyűléshez, erről a Szövetség posztolt Facebook-oldalán.

Tóth Szilárd azt írja indítványában, a posták tavaly őszi bezárása után közel száz hazai település polgármestere eredményesen tárgyalt arról, hogy önkormányzati ráfordításokkal a bezárt kis postáik egy részét újra nyithassák, „hogy így jelentős kellemetlenségektől mentesíthessék saját Polgáraikat”. Hozzátette, „Kecskemét Önkormányzata nem volt ezek között”.
Szerinte hiába bízott abban nyilatkozatai szerint a városvezetés, hogy vállalkozók belevágnak majd egy postapont működtetésébe, „ebből semmi sem vált valóra”, ő legalábbis augusztus 15-ig nem értesült egyetlen ilyen új postapontról sem.

Hasonló cikkünk:  Az iskola, ahol beszélgetőkörrel indul és zárul a nap

A Szövetség politikusa szerint a körzetében lakók főleg a Budai úti „nagy” Tescoban lévő magánpostára kezdtek el járni, de ennek is szűkült a nyitvatartása, július 1-jétől már csak délig van nyitva.

A bezárt Gázló utcai posta / Fotó: Hraskó István

A helyzet szerinte azért is rossz, mert a belvárosi nagyposta és a széchenyivárosi postafiók is nehezen megközelíthető főleg az idősek számára, másrészt mindkét helyen sokszor nagy a tömeg és rengeteget kell várni „levegőtlen, zárt térben”.

Tóth Szilárd emlékeztet, hogy tavaly év végén több mint 650 vacsiközi-bethlenvárosi lakos aláírásával kérte, hogy nyissák újra a Gázló utcai postát, az íveket be is vitte a polgármester titkárságára.
Erre, valamint arra hivatkozva, hogy szinte alig merült fel vállalkozó érdeklődés, a képviselő indítványozza, hogy a városvezetés a lehető leghamarabb kezdjen tárgyalni a Magyar Postával, hogy a bezárt Gázló utcai posta helyén alakítsanak ki postapontot, önkormányzati forrás bevonásával, már csak azért is, mert tudomása szerint ez a város egyik legújabb, legmodernebb postai épülete.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...