fbpx

FRISS HÍREK

Dobos József képviselő kilépett az MSZP-ből, arra kérik, mondjon le a kecskeméti mandátumáról

- Advertisement -

Dobos József kecskeméti önkormányzati képviselő, az MSZP városi elnöke a mai napon bejelentette a kilépését pártjából. Dobos 2019-ben nyert egyéni mandátumot a Fidesszel szemben a 6-os választókörzetben az ellenzéki pártokat tömörítő Szövetség a Hírös Városért Egyesület jelöltjeként.

Az MSZP kecskeméti, illetve Bács-Kiskun megyei szervezete Dobostól azt kéri, mondjon le a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciójában betöltött önkormányzati képviselői mandátumáról, valamint az ezzel kapcsolatos összes önkormányzati megbízásáról – olvasható a szocialisták közleményében. Dobos 2019 óta Kecskemét településfenntartásért felelős tanácsnok és a Városgazdasági Nonprofit Kft. felügyelőbizottság elnöke, aki 2002-ben lépett be az MSZP-be és 2006 óta tagja a város közgyűlésének.

Kerestük a széchenyivárosi képviselőt az okokról és, hogy eleget tesz-e volt pártja kérésének, amire Dobos József azt felelte:

Egyéni képviselő vagyok. A mandátumomról nem mondok le.”

Hasonló cikkünk:  Megtépázta a Fidesz-KDNP népszerűségét a kegyelmi-botrány, de az ellenzék ebből nem tudott profitálni

Hogy valamelyik más párt jelöltjeként vagy függetlenként indul-e a jövő évi választáson, erre azt felelte a volt szocialista képviselő, hogy:

Függetlenként indulok 2024-ben.

Király József az MSZP megyei elnöke párttársa lemondását követően hozzáfűzte, hogy az MSZP megyei és helyi szervezete továbbra is eltökélt abban, hogy lebontsa a Fidesz-KDNP államgépezetét, ennek szellemében készülnek a jövő évi önkormányzati és Európai Parlamenti választásokra, és „bíznak a teljes ellenzéki összefogás erejében.”

Kerestük a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakcióját, hogy mi a válaszuk Dobos József MSZP-ből történő kilépésére, valamint, hogy ez a Szövetségből való kizárását is jelenti-e, amire azt a feleletet kaptuk, mielőbb megvitatják a frakción belül Dobos ügyét, és várhatóan holnap hivatalosan értesítik a kecskeméti választópolgárokat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...