fbpx

FRISS HÍREK

Egyszerű és megunhatatlan: tejespite volt a desszert a gasztrohét nyitónapján

- Advertisement -

Kolbászos lecsót főztek a ballószögiek Kecskemét főterén, a lajosmizseiek és felsőlajosiak pedig tejespitét kínáltak az újonnan megszervezett gasztrohét nyitónapján. Szombatig a Hírös Forrás szökőkút környékén a térségi kertészeti és élelmiszeripari kiállításon bemutatkozó települések egytálételeiből és desszertjeiből lehet vásárolni.

Augusztus 22-től 26-ig, azaz keddtől szombatig rendezik meg a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítást Kecskeméten, immár huszonhatodik alkalommal. Idén újdonság, hogy a Hírös Forrás szökőkút környékén az adott napon bemutatkozó települések hagyományos, főtt egytálételeket és desszerteket kínálnak.
Kedden a ballószögiek, egész pontosan Nyúl Jenő, a Nyúl-Ház Étterem és Panzió séfje főzött remek kolbászos lecsót, a receptet el is mondta stábunknak. A lajosmizseiek és felsőlajosiak tejespitét hoztak Kecskemétre, a kerekegyháziak pedig tarhonyás húst.

A gasztrohét további menüje:

Augusztus 23. szerda 19 órától: Helvécia – csülkös paprikás krumpli, csemege uborka; Kunszállás – slambuc; Fülöpháza – túróscsusza.
Augusztus 24. csütörtök 18:30-tól: Orgovány – halászlé; Lakitelek, Tiszakécske – kemencés tarja lapcsánka ágyon, savanyúság, üdítő; Jakabszállás – káposztás kocka.
Augusztus 25. péntek 19 órától: Nyárlőrinc – csülökpörkölt; Szentkirály – helyi ízesítésű lekváros palacsinta.
Augusztus 26. szombat 17 órától: Tiszaalpár – halászlé; Bugacpusztaháza – palacsinta.

Hasonló cikkünk:  Nem jut a Homokhátságra annyi pénz, mint amennyit terveztek rá, de éppen ez lehetne a segítség a térségnek

Szintén a főtéren, a szökőkút környékén van a már megszokott térségi kertészeti és élelmiszeripari kiállítás, tizenhat környékbeli településnek van standja, több, mint száz termelő termékeivel, alkotásaival. Minden nap 17 órától a térség polgármesterei mutatják be településüket, majd kulturális csoportjaik szórakoztatják a kilátogató közönséget.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...