fbpx

FRISS HÍREK

Hamarosan kezdődik a vízvezeték cseréje a hetényi Helikon utcában, időszakos vízszünetek lesznek

- Advertisement -

A hetényegyházi Helikon utca lakói a napokban értesítést kaptak a Bácsvíz Zrt.-től, hogy augusztus 14-től november 30-ig a vízvezetékcsere munkálatai miatt „a vízszolgáltatás időszakos szüneteltetése várható”. Megkerestük a céget, pontosan mit jelent ez.

A Bácsvíz Zrt. érdeklődésünkre közölte: a Helikon utcában az útburkolat felújításához kapcsolódóan szükséges elvégezni a jelenlegi azbesztcement vízhálózat rekonstrukcióját. Ehhez az ingatlanokat ellátó bekötővezetékek cseréje is hozzátartozik a mérőhelyek szükség szerinti átalakításával együtt.

Olvasói fotó

Hozzátették: a körülbelül 40 éve épült, ma már korszerűtlennek számító azbesztcement vízvezeték mára számos hibával terhelt, így a biztonságos vízellátás érdekében szükséges a modern anyagúra történő cseréje.

„A rekonstrukciós munkák kiterjednek a bekötővezetékek cseréjére – ahol azok nem KPE anyagúak – és a vízmérőaknákban levő szerelvények szükség szerinti cseréjére is. Ezekhez a munkákhoz munkatársainknak be kell jutniuk az ingatlanokra a vízmérőhelyekhez, melyhez ezúton is kérjük segítő hozzáállásukat” – hívta fel a figyelmet a Bácsvíz.
Mint megtudtuk, a rekonstrukciós munkák az önkormányzat finanszírozásában valósulnak meg, lakossági hozzájárulást nem kell érte fizetni.

A vállalat kérdésünkre azt is közölte, az új vízvezeték a Helikon utcában „a kiépítésre kerülő útpályaszerkezeten kívül kerül elhelyezésre”. A keresztező utcáknál védőcsövezés védelme mellett vezetik át a burkolatok alatt.
„A kivitelezés folyamán a munkagépek helyigényének biztosításához szükséges ideiglenes forgalomkorlátozás, azonban ezek időtartama nem jelentős, a 30 percet nem haladja meg” – hangsúlyozta a Bácsvíz.

Fotó: Hraskó István

Megkérdeztük azt is, hogyan kell elképzelni a „a vízszolgáltatás időszakos szüneteltetését”, és hogy kapnak-e majd erről előzetes értesítést a lakók?
„Az időszakos szüneteltetés nem több napig tartó vízhiányt jelent, hanem az adott munkafolyamat elvégzéséhez feltétlenül szükséges időtartamot foglalja magában. Ez egyrészt azt jelenti, hogy az újonnan megépült utcai gerincvezetéket csatlakoztatni kell az üzemelő régi gerincvezetékhez, aminek az elvégzése okozhat körülbelül fél-egy órás vízszolgáltatás szüneteltetést. Ezt követően párhuzamosan mindkét vezeték üzemel, amíg valamennyi fogyasztó átkötésre nem kerül az új hálózatra. Másik szüneteltetési eset, amikor a fogyasztók átcsatlakoztatása történik meg a régi hálózatról az új hálózatra. Ekkor egyedileg csak annál a fogyasztónál nem lesz vízszolgáltatás, ahol a munkavégzés folyik.
Külön-külön értesítéseket minden egyes házibekötés átkötése miatti egyedi felhasználási helyet érintő vízhiányra nem áll módunkban kiadni, de a helyszínen dolgozó munkatársaink helyben minden érintett felhasználót tájékoztatnak, illetve folyamatosan rendelkezésre állunk bármilyen a rekonstrukciót érintő témában. A tárgyi ivóvízrekonstrukciós munkát a szokásos gyakorlatunknak megfelelően végezzük el, amely a rekonstrukció idején járhat apróbb kellemetlenségekkel, de hosszú távon biztosítja felhasználóink számára a biztonságos és jó minőségű ivóvízellátást!” – emelte ki végül a Bácsvíz Zrt., amely ezúton is köszöni a lakók türelmét és együttműködését.

Hasonló cikkünk:  Különben dühbe jövünk - ultimátum az üzemanyag-forgalmazóknak és kereskedőknek

Mint arról többször írtunk, a Helikon utca felújítására és ezzel együtt a vízvezeték cseréjére az épülő bekötőút miatt van szükség. A Helikon utca jelenti majd ugyanis a közvetlen kapcsolatot a leendő bekötőút és Hetényegyháza főútja, a Kossuth Lajos utca (az 5218-as út) között. Viszont jelenlegi állapotában biztos nem lenne alkalmas nagyobb forgalom elvezetésére.

Az egyelőre nem világos, hogy ha a bekötőút esetleg előbb elkészül, mint az utca felújítása, akkor a nagyobb forgalmat ráengedik-e a Helikonra.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...