fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Kunhalmi: a fideszeseket szembesíteni kell a valósággal

- Advertisement -

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, társelnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában osztotta meg tapasztalatait a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány fesztiválján (MCC Feszt) tartott vitáról, ahol szembesítette az oktatás hatalmas problémáival, válságos helyzetével Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárt. Fontos lenne, hogy színvonalas vitákon tudjanak részt venni az ellenzéki politikusok – tette hozzá.

Kunhalmi elmondta, hogy személyes vitákon tényekkel kell tételesen rácáfolni a kormány állításaira. Szerinte azonban ezek az alkalmak nem elegek, nem helyettesítik a parlamenti vita műfaját és nem fog megváltozni ettől a Fidesz álláspontja.

Arról is beszélt, hogy 30 fiatal is megkereste a vita után, akik közül többen arról számoltak be, hogy a szüleik bár ellenzékiek, de egyszerűen nincs más lehetőségük a tanulásra, csak, ha a Fidesz által uralt MCC-n tanulnak. Kunhalmi szerint az MCC célja, hogy minél több fiatalt felkaroljon és őket a Fidesz-ideológia szerint oktassa. Az ellenzéki hallgatóknak tetszett, hogy Kunhalmi Ágnes nem lózungokat, hanem érveket sorakoztatott fel és ezzel állította szembe Maruzsa Zoltánt, aki láthatóan nem tudta megvédeni a kormány álláspontját.

A szocialista politikus elmondta, hogy a vitán a közoktatás elmúlt tíz évéről, a központosításokról volt szó, a közönség többször is hatalmas tapssal reagált a mondandójára. A vitán beszélt a magyar oktatás hagyományosan erős a „bemagolandó” tudás elsajátításáról, ez viszont a PISA-teszten mutatja meg, hogy a tudás életbe történő átültetésében nagyon le van maradva Magyarország. Emlékeztetett, hogy a szocialista kormányok igen nagy mértékben tudták csökkenteni a rosszul teljesítő gyermekek számát, amit azon oktatáskutatók is elismerik, akik nagyon keményen kritizálták akkoriban a kormányt.

Hasonló cikkünk:  Górcső alatt a red dot irányzék

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azzal indokolta a kompetenciamérés azon eredményét, miszerint jelentős mértékben romlott a gyermekek szövegértési képessége, hogy erről a zömében romák lakta települések tehetnek. Kunhalmi Ágnes szerint ez felháborító, szégyenteljesnek nevezte, hogy a kormány egyik legmagasabb rangú tisztségviselője ilyen, a szélsőjobboldalnak kedvező kijelentéseket tesz. Szerinte azonban nem is meglepő a kormány közömbössége a téma iránt, hiszen korábban a Parlamentben is cinikus választ adtak a kormánypárti képviselők, amikor Kunhalmi Ágnes a szövegértés fejlesztéséről és a gyakorlati tudás előtérbe helyezéséről beszélt.

Az MSZP társelnöke elmondta, az MCC Feszten el tudott jutni a fiatalokhoz és reméli, az ott elhangzottak többekhez is el fognak jutni, azokhoz is, akik nem vettek részt a vitán. Az ellenzéknek pedig fontos lenne, hogy részt vegyen hasonlóan színvonalas vitákon, hogy még több emberhez, kormánypártiakhoz is eljussanak érveikkel.

via HírKlikk

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...