fbpx
14 C
Kecskemét
2023. október 4., szerda

FRISS HÍREK

Kunhalmi: a fideszeseket szembesíteni kell a valósággal

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, társelnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában osztotta meg tapasztalatait a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány fesztiválján (MCC Feszt) tartott vitáról, ahol szembesítette az oktatás hatalmas problémáival, válságos helyzetével Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárt. Fontos lenne, hogy színvonalas vitákon tudjanak részt venni az ellenzéki politikusok – tette hozzá.

Kunhalmi elmondta, hogy személyes vitákon tényekkel kell tételesen rácáfolni a kormány állításaira. Szerinte azonban ezek az alkalmak nem elegek, nem helyettesítik a parlamenti vita műfaját és nem fog megváltozni ettől a Fidesz álláspontja.

Arról is beszélt, hogy 30 fiatal is megkereste a vita után, akik közül többen arról számoltak be, hogy a szüleik bár ellenzékiek, de egyszerűen nincs más lehetőségük a tanulásra, csak, ha a Fidesz által uralt MCC-n tanulnak. Kunhalmi szerint az MCC célja, hogy minél több fiatalt felkaroljon és őket a Fidesz-ideológia szerint oktassa. Az ellenzéki hallgatóknak tetszett, hogy Kunhalmi Ágnes nem lózungokat, hanem érveket sorakoztatott fel és ezzel állította szembe Maruzsa Zoltánt, aki láthatóan nem tudta megvédeni a kormány álláspontját.

A szocialista politikus elmondta, hogy a vitán a közoktatás elmúlt tíz évéről, a központosításokról volt szó, a közönség többször is hatalmas tapssal reagált a mondandójára. A vitán beszélt a magyar oktatás hagyományosan erős a „bemagolandó” tudás elsajátításáról, ez viszont a PISA-teszten mutatja meg, hogy a tudás életbe történő átültetésében nagyon le van maradva Magyarország. Emlékeztetett, hogy a szocialista kormányok igen nagy mértékben tudták csökkenteni a rosszul teljesítő gyermekek számát, amit azon oktatáskutatók is elismerik, akik nagyon keményen kritizálták akkoriban a kormányt.

Hasonló cikkünk:  Szövetség: Sok sikert Dobos Józsefnek a NER-ben!

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azzal indokolta a kompetenciamérés azon eredményét, miszerint jelentős mértékben romlott a gyermekek szövegértési képessége, hogy erről a zömében romák lakta települések tehetnek. Kunhalmi Ágnes szerint ez felháborító, szégyenteljesnek nevezte, hogy a kormány egyik legmagasabb rangú tisztségviselője ilyen, a szélsőjobboldalnak kedvező kijelentéseket tesz. Szerinte azonban nem is meglepő a kormány közömbössége a téma iránt, hiszen korábban a Parlamentben is cinikus választ adtak a kormánypárti képviselők, amikor Kunhalmi Ágnes a szövegértés fejlesztéséről és a gyakorlati tudás előtérbe helyezéséről beszélt.

Hasonló cikkünk:  Az Átrium színház bezár, de az épületet továbbra is szeretnék kulturális térként használni a tulajdonosok

Az MSZP társelnöke elmondta, az MCC Feszten el tudott jutni a fiatalokhoz és reméli, az ott elhangzottak többekhez is el fognak jutni, azokhoz is, akik nem vettek részt a vitán. Az ellenzéknek pedig fontos lenne, hogy részt vegyen hasonlóan színvonalas vitákon, hogy még több emberhez, kormánypártiakhoz is eljussanak érveikkel.

via HírKlikk

Hirdetés

Felkapottak

Pesty László első „ügye” a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

A 24.hu írta meg hétvégén, hogy Pesty László közzétette az első ügyet, ami szerinte a NER működését mutatja be. Pesty...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...