fbpx

FRISS HÍREK

Mi Hazánk: Lesz kecskeméti önkormányzati képviselőnk

- Advertisement -

Nem tudok meglepetéssel szolgálni. A Mi Hazánk indul az önkomrányzati választáson, és nem tárgyalunk sem a Fidesszel, sem az ellenzékkel. Önállóan vágunk neki – mondta el a KecsUP kérdésése a Mi Hazánk megyei szóvivője.

Faragó Dániel emlékeztetett, hogy 2019-ben csak a polgármesterjelöltjüknek (ez ő maga volt) és a körzetes jelöltek harmadának jött össze a szükséges aláírás, de most biztos benne, hogy simán meglesz minden körzetben a kellő mennyiség, így mindenhol lesz a Mi Hazánknak jelöltje. Legtöbb esetben már a nevek is megvannak, de a belső megállapodás szerint ezeket egyelőre nem mondják el. Azt viszont nem tudják, hogy kit indítanak polgármesterjelöltként. És azt sem tudják, hogy mikor lesz a nagy bejelentés, de kellő időben megtudnak majd mindent a választók. Annyit árult el, hogy döntően helyi párttagokról van szó. És, hogy minden jelöltnél Mi Hazánk logó lesz, nem lesz  olyan civil jelölt a választáson, akit a Mi Hazánk támogat, de nem a saját jelöltje lenne.

Legutóbb az volt a meglepetés, hogy az ellenzék erősödött, most az lenne a meglepetés, ha nem gyengülne

Faragó Dániel szerint maga a választás sem fog nagy meglepetést hozni. Szerinte már az is az lenne, ha az ellenzéki Szövetség minden körzetet meg tudna tartani, az meg végképp, ha növelnék képviselőik számát. Arra számít, hogy ha nem is mindet, de veszítenek képviselőket az ellenzéki oldalon. E szerint tehát Fideszes győzelemmel kalkulál.

Hasonló cikkünk:  Mi történt az elmúlt héten a vidéki Magyarországon? - heti sajtószemle

Kérédsünkre azt felelte a megyei szóvivő, hogy nagyon nehéz lenne megmondani, hogy indulásuk kinek kedvez, vagyis honnan visznek el szavazatokat. Szerinte ez amúgy nem is így van. Úgy gondolja, megvannak már a saját szavazóik. Szerinte többségében a Jobbikból kiábrándult szavazók azok.

Faragó: Beleállunk a Mercedesbe

Lesz kecskeméti választási programjuk, erről már beszélnek, de az túlzás lenne azt mondani, hogy már valamilyen szövegszerkesztőben ez ott lenne. Úgy fogalmazott, hogy nincs olyan dokumentum, amelynek például Horthy-terv lenne a címe. De az biztos, hogy beleállnak majd a Mercedesbe, mert a Mi Hazánk alapjában véve multiellenes. Ha már itt van a gyár, a Mi Hazánk úgy gondolja, hogy vállaljon nagyobb közterhet, jobban fizesse meg a dolgozókat, és vendégmunkások helyett hazai munkaerőt foglalkoztasson.

A kampányról beszélgetve elmondta, hogy erős brüsszelezésre számít majd. Emlékeztetett, hogy a Fidesz akarata szerint lesz egyszerre az önkormányzati választás az uniós szavazással. Ugyanakkor szerinte most kevesebbet fognak már a szomszédos háborúról beszélni, és a Covid sem határozza már meg a közbeszédet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...