fbpx
19 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Nem hívták meg a Széchenyiváros ellenzéki képviselőjét a körzetében tartott sajtóbejárásra

- Advertisement -

Felújítják és korszerűsítik Kecskeméten a Lánchíd utcai óvodát, kedden sajtónyilvános bejárást tartottak, csak erre az önkormányzat nem hívta meg Kopping Ritát, a körzet ellenzéki képviselőjét. Ő véletlenül mégis értesült az eseményről, odament az ovihoz, de így is lemaradt a bejárásról, ugyanis kiderült, két órával előbbre hozták. Minderről a Szövetség a Hírös Városért Egyesület politikusa Facebook-posztjában számolt be. Az eseményre egyébként a KecsUpot sem invitálták meg a Városházáról.

„Önkormányzati képviselőként minden itt élő polgárt kell képviselnem, politikai hovatartozásuktól függetlenül. Soha nem kérdezem meg, ha valaki segítséget kér, hogy kire szavazott. Azt gondolom, hogy Kecskemét MJV 4.sz.választókerületének megválasztott képviselőjeként kutyakötelességem minden, a városrészt érintő eseményen képviselnem az embereket. Nem így gondolja a kormánypárti városvezetés. Szerintük csak a fideszesek legyenek jelen a városi rendezvényeken, mert azt hiszik, hogy így minden eseményt, rendezvényt, fejlesztést nekik tulajdonítanak a polgáraink” – posztolta szerdán Kopping Rita, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselője. Majd meg is magyarázta, mi váltotta ki felháborodását:

„A legújabb alakításuk: többéves várakozás után, nyár elején elkezdődött a Lánchíd utcai óvoda energetikai korszerűsítése. Már nagyon vártuk. Előzetesen egy tájékoztató szülői értekezletet tartott az illetékes Alpolgármester. Természetesen, mint önkormányzati képviselőt, elfelejtettek meghívni. Próbálták megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. És naivan még talán el is fogadtam volna, ha kedden nem ismétlődik meg az egész helyzet” – folytatódott a poszt.

Mint Kopping Rita írja, teljesen véletlenül tudta meg, hogy augusztus 1-jén, azaz kedden 11 órakor tartják az ovi felújításának a műszaki bejárását. Odament a helyszínre 10:45-kor, majd betelefonált az óvodába, hogy megkérdezze, merre tud bemenni. Ekkor közölték vele, hogy a bejárást áttették 9 órára, és már régen vége van.

„Persze a kritikus médiát, a KecsUP.hu-t sem hívják meg egyetlen rendezvényre sem. No komment…” – zárta posztját az ellenzéki politikust. Utolsó megjegyzéséhez mi annyit fűzünk hozzá: az önkormányzat valóban egyetlen sajtónyilvános eseményéről sem küld részünkre információt, meghívót. Nem csodálkoztunk hát, hogy a Lánchíd utcai ovi bejárásáról sem értesítettek minket.

Kopping Rita, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselője, tanácsnok a DK egyik fórumán

Információink szerint az eredeti meghívó a sajtó képviselőinek július 28-án, pénteken kora délután ment ki az önkormányzattól (még a munkaidő lejárta előtt). Ekkor még augusztus 1-je, azaz kedd 11 óra volt a bejárás dátuma, majd július 31-én, hétfőn reggel értesítették a média munkatársait (pontosabban akiknek szólni kívántak – a KecsUp-ot nem), hogy változott a program kezdési időpontja, 11-ről előrehozták 9 órára. Így érthető, hogy a 11 órás kezdésről is csak hallomásból, nem meghívás révén értesülő Kopping Rita lemaradt az egész bejárásról.

Hasonló cikkünk:  Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

Megkérdeztük, mi a véleménye az esetről.
„Az ellenzéki képviselőket gyakran nem hívják meg rendezvényekre, projektek átadására. Ki akarnak sajátítani mindent, ezzel azt sugallva a választók felé, itt mindent csak a kormánypártiaknak lehet köszönni. De sajnos ugyanez történik számtalan esetben. Nem vonnak be a döntésekbe, azok előkészítésébe, megvitatására. Már gyakran csak a közgyűlési anyagokból értesülünk fontos témákról. A helyi médiákba is csak a kormánypárti képviselők szólalhatnak meg. Ha mégis bekerül ellenzéki képviselő mondjuk a Kecskeméti Lapokba, az biztos, hogy nem pozitív megjegyzésekkel és jelzőkkel. Elfogadhatatlannak tartom ezt a magatartást, mint ahogyan azt is, hogy a KecsUP.hu-t sem tájékoztatják a város eseményeiről és nem válaszolnak a feltett kérdésekre. Ez minden, csak nem objektív tájékoztatás” – válaszolt megkeresésünkre a Szövetség képviselője.

Mint a Baon.hu és a hiros.hu tudósításából kiderül, a bejáráson ott volt Engert Jakabné alpolgármester és dr. Temesvári Péter jegyző is. Kopping Rita elmondta, levelet írt nekik, hogy felhívja a figyelmüket, nem először nem kap meghívást a városrész programjaira, ezért kéri, a jövőben ne feledkezzenek el őt is tájékoztatni a bejáráshoz hasonló eseményekről.

Megkerestük az önkormányzatot, hogy érdeklődjünk, kapott-e vagy sem a képviselő meghívást az eseményre, és ha nem, mi volt ennek az oka. Arra is kíváncsiak voltunk, egy hétvége alatt miért változott meg a bejárás időpontja. Választ nem kaptunk, ha ez mégis megtörténik, frissítjük cikkünket.

A projekt keretében – mint a Baon írja – az óvoda épülete teljeskörű szigetelést kap, a falak mellett a lapostető is, valamint korszerű nyílászárókat építenek be. Az önkormányzat honlapjáról megtudtuk, ez egy uniós finanszírozású, egész pontosan TOP-os pályázat része, a város 1 milliárd 19 millió forintot támogatást nyert el a Ceglédi úti, az Ifjúság úti, a Nyitra utcai, a Forradalom utcai, a Mátis Kálmán utcai, a Szabadkai utcai, a Széchenyi sétányi és a Lánchíd utcai óvodák, valamint a Forradalom utcai (Csipcsirip) és a Lánchíd utcai (Aranyhaj) bölcsődék energetikai korszerűsítésére, a város a támogatást még önerővel is kiegészíti. Az építkezésről csütörtökön készítettünk fotókat.

Ott volt a bejáráson Sipos László képviselő, tanácsnok is (Fidesz-KDNP), aki vélhetően ezúttal cégét, a Classic Investment Kft.-t is képviselte ügyvezetőként, a kivitelezés területén láttuk is a kft. logójával ellátott konténert. Arról, hogy Sipos László jelenlegi cége és a korábbiak mennyi közbeszerzést húztak be, itt írtunk korábban.

Fotó: Hraskó István

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...