fbpx

FRISS HÍREK

Rigában lép pályára a KTE, a KecsUp tudósítója is a helyszínen van

- Advertisement -

Mintegy száz kecskeméti szurkoló – köztük a KecsUp tudósítója – utazott el Lettország fővárosába, hogy támogassa a KTE labdarúgó csapatát a Riga ellen, az Európa Konferencia Liga selejtezőjében. Többen autóval mentek ki, ami így több mint 1600 kilométer. A lila-fehérek 2:1-es előnyről indulnak, de nem lesz könnyű dolguk, erős az ellenfél. Cikkünk folyamatosan frissül!

Drámai vég: nem lesznek tizenegyesek, a hosszabbítás végén szabadrúgásból újabb gólt szerzett a Riga, így 4:3-as összesítéssel a lettek jutottak tovább, a KTE kiesett. A kecskeméti szurkolók így is megtapsolták a csapatot.

Vége a hosszabbítás első félidejének, maradt a 2:1 a Rigának, már több mint 100 perce játszanak a csapatok, szakad az eső. A csapat nagyon küzd és a KTE szurkolói sem lankadnak.

Gólt lőtt a Riga a 94. percben, 2:1 a letteknek, jön a hosszabbítás. Nem mindennapi izgalmaknak nézünk elébe.

A 62. percben egyenlít a Riga, Mankenda ment el a jobb szélen, a kapu elé ívelt, a hosszú oldalon érkező Ngonda pedig a kapuba fejelt. Hosszú félóra vár a KTE-re.

Félidőben továbbra is 1:0-ra vezet a KTE! Vágó Levente gólja:

Nem kicsi a tét, és szerencsére nem is sötét a kecskeméti szurkolók kedve / Fotó: Falusi Norbert

A 7. percben Tóth Barna zavarta meg a Riga kapusát, belelépett a kirúgásába, Kiss Bence szerezte meg a labdát, visszapaszolt az érkező Vágó Leventéhez, ő pedig a kapuba lőtt. Vezet a KTE, összesítésben már 3:1 a kecskemétieknek!

Körülbelül száz kecskeméti szurkoló utazott el Rigába, az EKL selejtező visszavágójára – újságolta csütörtök délután kollégánk, Falusi Norbert, aki szintén ott van a lett fővárosban, és buzdítja majd 19 órától a KTE-csapatát a Riga FC ellen a Skonto Stadionban, ahol a lett nemzeti válogatott is vívja mérkőzéseit.

Szórólap a Riga-KTE meccsre

Harminc-negyven támogató és szurkoló egy charter géppel repült ki (köztük Király József önkormányzati képviselő és Salacz László országgyűlési képviselő), de mentek Rigába varsói, bécsi és berlini átszállással is a magyar drukkerek. Sőt jónéhányan autóval vágtak neki a hosszú útnak.

Riga / Fotó: Falusi Norbert

A KTE-szurkolói már ismerkednek a lett sörökkel, Norbi elmondta, sokféle van és szerinte nagyon jók is, a lager mellett nagyon mennek az édeskés, árnyalatában mandulás ízűek is.

Ismerkednek a KTE szurkolói a lett sörökkel

„Borús az idő, rövid ideig esett is az eső. Úgy látjuk, a stáb izgul, de reményteljesek. Lóczi edző sétát tett a városban, vele találkoztunk. Filus Andor a piacon ebédelt, a tulajdonosi kör szemmel láthatóan meglepődött, amikor kecskeméti mezes szurkolók köszöntek rájuk” – mondta kollégánk. A magyarok közül többen a helyi termelői piacon – mely Európában az egyik legnagyobb – hangolódtak a meccsre. 18 órakor lesz egy találkozó, akkor gyűlnek össze a KTE-szurkolók.

Hasonló cikkünk:  A klímaváltozás sérti a magánélethez és a családi élethez való jogot - történelmi döntés Strasbourgban

Riga az utcán is válaszol Oroszország Ukrajna ellen indított háborújára. Nagyon sok épületen, magán és középületen, és templomokon, buszok oldalán is láthatóak ukrán zászlók.

A mérkőzést a Duna World és az m4sport.hu élőben közvetíti, magyar idő szerint 19:00-kor, rigai idő szerint 20:00-kor kezdődik.

A KTE múlt hét csütörtökön tizenkét év után újra kiléphetett a nemzetközi porondra. Ahhoz képest, hogy három éve még az NB III küzdelmeinek vágtak neki a lila-fehérek, szinte felfoghatatlan ez az ugrás.

A Riga csapata tele van légiósokkal, főleg brazil, afrikai és dél-szláv játékosok alkotják a keretét, amelynek összértékét több mint 13 millió euróra taksálják, míg a kecskemétit 6,5 millióra. Szóval a lett gárda kétszer többet ér. Papíron. Dehát a futball már nagyon sokszor bebizonyította, hogy ezek a számok vajmi kevés a jelentőséggel bírnak a pályán. Így történt ez a Széktói Stadionban is, a KTE Szuhodovszki és Pálinkás Gergő góljaival már 2:0-ra ment a 85. percben, csak sajnos a vendégek egy gyors találattal belerondítottak az eredménybe, egyúttal kiélezettebbé tették a visszavágót.

A KTE honlapjáról kiderül, Szabó Alex újra bevethető. Banó-Szabó Bencét az odavágón le kellett cserélni, a meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta, csak a mérkőzés napján születik döntés arról, hogy pályára léphet-e.

Forrás: KTE Facebook-oldala

A Riga ahogy legutóbb, úgy most is győzelemmel hangolt a bajnokságban az EKL-selejtezőre, hétvégén a Daugavpils ellen nyertek a Skonto Stadionban 3-0-ra, de a helyzetek alapján ez a különbség akár nagyobb is lehetett volna. A merítési lehetősége gyakorlatilag korlátlan Tomislav Stipic vezetőedzőnek, főleg a támadóharmadban.

KTE-edzés a rigai stadionban / forrás: Király József Facebook oldala

„Két nappal korábban jöttünk, sajnos önhibánkon kívül becsúszott egy nem várt probléma. Kértünk egy edzőpályát kedd délutánra is, hogy kint tudjunk dolgozni, de végül hétfőn kiderült, hogy nem lesz. Furcsa, hogy egy 700 ezres városban nem akad egy szabad pálya… Így korábban, reggel edzettünk otthon, majd zökkenőmentesen kijutottunk. Tulajdonos úr és a klubvezetés tényleg mindent biztosított ahhoz, hogy megfelelően fel tudjunk készülni. Említettem korábban, hogy a Riga a párharc esélyese, most azt mondom, hogy az előny birtokában talán egy 60-40 százalékra módosult ez a javunkra. Reméljük, hogy ez be is igazolódik. Kis meglepetésre is készülünk, de az összeállításba természetesen nem mennék bele. Személy szerint úgy éreztem, ellenfelünk lebecsült minket legutóbb, de 2-0 után megmutatták az igazi arcukat, nagyon jó csapatról van szó. Várhatóan nagyon sok néző lesz a stadionban, így biztosan nagy nyomás alatt leszünk, erre lélekben is fel kell készülnünk” – nyilatkozta Lóczi István, a KTE vezetőedzője a sajtótájékoztatón.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...